Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tărâmul fermecat, un nou titlu pe afișul Teatrului Luceafărul

martie 8, 2020 @ 11:30 am - 1:00 pm

Lei16

Tărâmul fermecat, un nou titlu pe afișul Teatrului Luceafărul

Premiera este programată duminică, 8 Martie, ora 11.30, sala mare. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Luceafărul sau online, de pe platforma bilet.ro  (preț bilet – 16 lei).

Statisticile susțin cu cifre că cele mai multe intenții de-a merge la teatru și cele mai multe bilete la teatru sunt cumpărate de femei, așa încât Teatrul Luceafărul a programat cea mai recentă premieră a sa chiar de Ziua Internațională a Femeii, 8 Martie. „E cadoul pe care echipa noastră îl oferă publicului, acest spectacol pentru toate categoriile de vârstă – Tărâmul fermecat.

E o creație complexă, care pornește de la materialul ficțional generos oferit de mituri și povești africane, teatralizat într-o versiune scenică în care replica, plastica scenografică, muzica și coregrafia se îmbină în imagini scenice”, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului.

Distribuție

Ambițiosul proiect aduce în scenă în ora de spectacol o distribuție alcătuită din 18 actori care dau proba pregătirii lor complexe, dezvoltând conflictul prin expresivitate vocală, corporală, dând viață unui scenariu care se vrea „o parabolă despre DEVENIRE”, cum îl caracterizează Oana Leahu, semnatara scenariului și a regiei.

Alex Iurașcu, Beatrice Volbea, Aurelian Diaconu, Ileana Ocneanu, Gabriel Lazăr, Viorel Vârlan, Iulia Deloiu Trif, Dragoș Maftei, Sebastian Munteanu, Cristian Gheorghiu, Ionela Arvinte, Cătălin Cucu, Liliana Mavriș Vârlan, George Cocoș, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Ioana Iordache, Elena Zmuncilă funcționează  când în ansamblu, când în triouri, duete sau momente individuale.

Partea coregrafică (Hugo Wolf) are o contribuție importantă la dinamica întregului, iar scenografia (Alina Herescu) e un cadru plastic cu rol semnificativ în prezentarea poveștii. Muzica este compusă de Diana Roman, iar partea video e asigurată de Andrei Botnaru.

Oana Leahu

„Vă invităm într-un ținut de poveste în care printre hiene, girafe, vulturi, gnu, doi puiuți de leu învață legile junglei și devin adulți. Devenirea lor se desăvârșește prin joc, prin întâlniri cu personaje fascinante, dar și prin momente de viață cruciale. Iar întrebarea la care se raportează Amiri și Aisha – cei doi simpatici protagoniști ai spectacolului, este una la care vă invit să meditați și dumneavoastră: «Între veșnicie și clipă, cine sunt eu?!» Întâlnirea cu talentații actori ai Teatrului Luceafărul Iași, multă culoare, muzică originală de spectacol, momente coregrafice pline de forță, dar și de sensibilitate, o avalanșă de imagini și costume,  multe gânduri care se conturează din clipe de fericire, de lumină, de zâmbete, dar și din întrebări și nostalgie – iată elementele care sper să vă incite să pășiți în Tărâmul fermecat. Și nu uitați, vă rog, lumea poveștilor este deschisă tuturor!”, precizează Oana Leahu într-un cuvânt pentru spectatori.

Details

Date:
martie 8, 2020
Time:
11:30 am - 1:00 pm
Cost:
Lei16
Event Categories:
,

Organizer

Teatrul Luceafarul

Venue

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Google Map
Phone
0232 212662
View Venue Website