Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Tărâmul binecuvântat” – God’s Own Country – a doua difuzare

ianuarie 10, 2018 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Regia: Francis Lee
Cu: Alec Secăreanu, Josh O’Connor, Gemma Jones, Ian Hart.
Durata: 104 minute

„Tărâmul binecuvântat” / God’s Own Country este unul dintre cele mai discutate și mai premiate filme ale anului 2017. Considerat „unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani” (Sight&Sound), filmul se remarcă și prin interpretarea celor doi actori principali: actorul român Alec Secăreanu și Josh O’Connor. Multi-premiatul film britanic a obținut până acum 16 premii și 18 nominalizări, dintre care 11 nominalizări la British Independent Film Awards (BIFA), cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie.

Subiectul central al lungmetrajului este povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Încărcat de frustări, Johnny se elibrează de ele prin beții și sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Evadările sale se opresc atunci când îl cunoaște pe Gheorghe, un zilier român venit la fermă pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relație intensă care îi va modifica parcursul drumului lui Johnny. Filmul „pune bazele unei relații neașteptate care îl schimbă pe Johnny într-un mod dureros, profund și, în cele din urmă, eliberator”, relatează Hollywood Reporter.

Interpretarea personajului Gheorghe îi aduce actorului român o nominalizare la British Independent Film Awards, la categoria Cel mai bun actor în rol principal. Despre personajul lui Alec Secăreanu, The Guardian scrie: „Cu ochii limpezi și de o frumusețe aproape dureroasă, prezența lui Gheorghe îl descurajează pe Johnny și îl face să distingă greu diferența între agresiune și atracție”.

Details

Date:
ianuarie 10, 2018
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website