Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Star-party în localitatea Belcești – inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”     

septembrie 21, 2019 @ 6:00 pm - 9:00 pm

Gratuit

Star-party în localitatea Belcești – inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”

Al cincilea astroclub și ultimul din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, va fi inaugurat sâmbătă, 21 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Publică din Belcești (județul Iași). Astroclubul va purta numele constelației „Sagittarius”, constelația cu cel mai mare număr stele orbitate de planete.

La eveniment vor participa bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, reprezentanți din partea partenerilor proiectului și publicul interesat.

Totodată se va desfășura și un concurs de astronomie cu tema „Constelații românești pe bolta cerească”. Concursul se adresează elevilor și studenților din Belcești, premiile pentru ocupanții primelor trei locuri este în bani și sunt suportate din bugetul proiectului.

În partea a doua vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare).

Activitatea se va încheia cu un foc de artificii oferit de autoritățile locale din Belcești.

 

Parteneri: Primăria Comunei Belcești, Biblioteca Publică Belcești, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.

Vă așteptăm!

 

Proiectul „Constelația bibliotecilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare este iulie – octombrie 2019. Proiectul urmărește inovarea și diversificarea serviciilor de bibliotecă, prin înființarea unor cluburi de astronomie în cinci biblioteci din județul Iași, și anume în comunele Deleni, Ceplenița, Erbiceni, Belcești și Șipote.

Detalii

Dată:
septembrie 21, 2019
Oră:
6:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Biblioteca Publică Belcești
Belcești
Iași, 707045 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 724399; 0752289488; 0742834339
Vezi site-ul web Loc de desfășurare