Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacolul de teatru „Măcelăria lui Iov”

ianuarie 18, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei32

Spectacolul de teatru „Măcelăria lui Iov”

Teatrul Național Iași vă invită vineri, 18 ianuarie 2019, ora 19:00, în Sala Teatru la Cub la spectacolul „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim.
Scenografia: Irina Moscu

Video mapping: Andrei Cozlac

Lighting design: Cristian Șimon

Univers sonor: Radu Afrim

Sound design: Adrian Păduraru

Versuri cântece: Ada Lupu

Asistent regie: Irina Crețu

Distribuția: Emil Coșeru, Tatiana Ionesi, Ionuț Cornilă, Ada Lupu, Andrei Varga, Horia Veriveș, Livia Iorga, Irena Boclincă, Brândușa Aciobăniței, Doru Maftei.
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani
durata: 2h 10′
Măcelăria lui Iov este un text care generează sugestii, pune întrebări și se referă la experiment în raport cu o dramaturgie scrisă într-o modalitate nouă pentru mine. Am studiat Cartea lui Iov  fără să știu cu adevărat pe ce drum m-ar putea duce fiindcă aici se neagă puțin ceea ce știam din Catehism. Raporturile cu sacralitatea, cu misterul, cu Dumnezeu – asta mă interesa cel mai mult. Răul vine de la oameni, e pedeapsă divină – fiecare poate alege o variantă în funcție de convingeri. Iov o va face după trei zile de tăcere și transformă experiența răului în poezie și filozofie.
Când am scris piesa eram preocupat și de criza economică și de mecanismele aproape obscure ale finanțelor, absurde uneori, atât de absurde că le-am văzut ca pe o antiteologie. Am fost impresionat de lecțiile lui Andrea Baranes. Am fost impresionat de metafora lui Marco Bersani care vede în piețele financiare zei păgâni în căutarea sacrificiilor umane. Dar mai ales m-a interesat relația dintre liberalism (ca religie a egoismului) și cultură, o relație în care solidaritatea socială și iubirea de aproape nu reprezintă o opțiune. E un demers pentru care a trebuit să mă întorc în trecut ca să pot reprezenta actualitatea.”  (Fausto Paravidino)

Details

Date:
ianuarie 18, 2019
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei32
Event Categories:
, ,

Organizer

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Phone
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
View Organizer Website

Venue

Sala Teatru la Cub – Teatrul Național Iași
Strada I. C. Brătianu
Iași, România
+ Google Map
View Venue Website