Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacolul de teatru „Livada de vișini”

ianuarie 23, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei20- Lei42

Spectacolul de teatru „Livada de vișini”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău vă invită miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național la spectacolul „Livada de vișini” de Anton Cehov, în regia lui Alexandru Cozub.

Scenografie: Iurie Matei

Costume: Tatiana Popescu

Selecţie muzicală: Alexandru Târşu

Regie tehnică: Petru Oistric 

Distribuţie: Margareta Pântea, Ecaterina Mardari,  Doina Severin, Nicolae Suveică, Victor Nofit, Alexandru Pleşca, Petru Oistric, Mihaela Damian-Oistric, Ghenadie Gâlcă,  Ana Tkacenko, Nicolae Darie, Iurie Focşa

 

PiesaLivada de vișini era considerată de Cehov  o comedie, de Stanislavski – tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă. În viziunea regizorului Alexandru Cozub, Livada de vișini devine tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.

Trei generații de personaje – egocentrice, naive, risipitoare și flecare – nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor: îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.Livada de vișini de la Chișinău vorbește despre  schimbare imperativă, indiferență și resemnare.

 

Livada de vișini de la Chișinău provoacă vorbind de imperativul schimbării, de indiferență și resemnare.

Tăvălugul tranziției trece peste tot și toate: „Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ce ai sădit” – zice Eclesiastul. De n-ai curaj s-o faci tu însuți, lepădându-te de trecutul bântuit, asumându-ți schimbarea, îți vor smulge alții Livada  – de vișini, peri sau gutui. „Casa părintească nu se vinde” e slogan ce dă bine în cântec, nu și în realitate.

Rostul livezilor e să rămână, imaculate, în memorie. (Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău)

 

Biletele se pot procura de la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999), de pe www.teatrulnationaliasi.rowww.entertix.rowww.myticket.ro sau la librăriile Cărturești și la punctele de informare de la Carrefour.

Detalii

Dată:
ianuarie 23, 2019
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei20- Lei42
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău
Telefon
+373 22 221 177
Email
info@tnme.md
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Strada Agatha Bârsescu 18
Iași, 700074 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 255999
Vezi site-ul web Loc de desfășurare