Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacolul de teatru „Dansul Delhi”

februarie 22, 2019 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Lei32

Spectacolul de teatru „Dansul Delhi”

PREMIERĂ – Teatrul Național Iași vă invită vineri, 22 februarie 2019, ora 19:00, în Sala Teatru la Cub la spectacolul „Dansul Delhi” de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Radu Afrim.

Traducere: Elvira Rîmbu

Scenografia: Cosmin Florea

Video: Andrei Cozlac

Asistent regie: Simona Ionelia Țăruș 

 

Distribuția:

Ada Lupu

Tatiana Ionesi

Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu

Pușa Darie

Livia Iorga

Marina Munteanu

 

Un singur act format din şapte scurte secţiuni, Dansul „Delhi” este o operă de coregrafie lirică care te lasă fără suflare, pe măsură ce explorează o temă şi variaţiile sale. În camera de aşteptare a unui spital, şase personaje îşi pierd sau regăsesc persoana iubită. Plâng, râd, iubesc, trişează, se ceartă, se împacă. Asemenea unor pioni pe o tablă de şah, rolurile se contopesc unele cu altele, iar istoriile se repetă, de fiecare dată cu anunţul unei morţi sau a unui sfârşit – semnarea unui certificat de moarte. Piesa lui Vîrîpaev glisează de la un gen teatral la altul, personajele schimbând multiple identităţi. Umorul negru, numeroase tonuri de voci se amestecă unele cu altele, iar prăbuşirea stăpâneşte în mod suveran. În inima poveştii, un dans misterios lasă o urmă de neşters asupra oricăruia care l-a admirat vreodată. Arta acestei piese este aceea de a ne atrage într-un dans pe care nu-l vedem niciodată.

Ivan Vîrîpaev este autor dramatic, actor, regizor şi directorul artistic al Teatrului Praktika. În 2001, înfiinţează la Moscova centrul de teatru documentar Teatr.doc. În acelaşi an, unul dintre primele sale spectacole, Sny (Visele), a fost selecţionat la Festivalul Est-Vest din Die (Franţa), iar ulterior textul a fost montat de regizorul Declan Donnellan la Teatrul Royal Court. În 2003, a jucat în punerea în scenă a piesei sale Kislorod (Oxygen), de către regizorul Viktor Ryjakov la Teatr.doc, spectacolul devenind „un simbol pentru toată mişcarea Noii Drame Ruseşti”. Spectacolul a câştigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Teatru Kontakt din Torun, Premiul Festivalului New Drama din Moscova şi Premiul Golden Mask. I-a fost acordat premiul Young Talent Award Triumph şi Marele Premiu pentru contribuţia la dezvoltarea artei în Polonia – Polityka Passport. A predat la Universitatea de Artă Teatrală din Rusia – GITIS, Şcoala de Artă Teatrală din Moscova şi Academia de Teatru din Varşovia.

Detalii

Dată:
februarie 22, 2019
Oră:
7:00 pm - 8:30 pm
Cost:
Lei32
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Telefon
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sala Teatru la Cub – Teatrul Național Iași
Strada I. C. Brătianu
Iași, România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare