Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacolul de teatru „Acasă, în miezul verii”

martie 23, 2019 @ 7:00 pm - 10:00 pm

Lei22- Lei66

Spectacolul de teatru „Acasă, în miezul verii”

Teatrul Național Iași vă invită sâmbătă, 23 martie 2019, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național la spectacolul „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga.

Traducerea: Claudiu Goga şi Ştefan Iacob

 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

Spectacol selecţionat la Festivalul Naţional de Teatru (Bucureşti,2014)

Marele Premiu – Festivalul de Dramaturgie Contemporană (Braşov, 2014)

Premiul pentru cel mai bun actor (Teodor Corban) – Festivalul de Dramaturgie Contemporană (Braşov, 2014)

 

Distribuţia: Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Teodor Corban, Tatiana Ionesi, Constantin Puşcaşu, Haruna Condurache, Călin Chirilă, Petronela Grigorescu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Ioana Corban, Diana Chirilă şi Emil Coşeru

Regia: Claudiu Goga

Scenografia: Ştefan Caragiu

 

Durata: 2h 45′ cu pauză

 

August: Osage County( Acasă, în miezul verii), comedia neagră care are în prim-plan o  familie disfuncţională din Oklahoma a fost jucată de Steppenwolf  în 2007 dar şi pe Broadway (cu tatăl lui Letts în rolul lui Beverly Weston). August: Osage County a câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în  2008, unul dintre ele pentru cea mai bună piesă. Filmul care a avut la bază acest text a avut două nominalizări  la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston şi Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham) precum şi nominalizari la Bafta şi Globurile de aur.

Tracy Letts este singurul artist care a câştigat atât Premiul Tony pentru interpretare (George din Cui e frică de Virginia Woolf?) cât şi un Premiu Pulitzer.

 

Piesa mea este o istorie de familie

Nu este simplu să găseşti inspiraţie pentru o piesă nouă. „Facerea” piesei August: Osage County se leagă de dorinţa mea de a scrie pentru  trupa de la Steppenwolf  Theatre Company. Speranţa fiecărui dramaturg este să poată prin scrisul lui să atingă teme universale iar intenţia mea a fost să construiesc o poveste care să cuprindă foarte multă pasiune şi mult adevăr pentru actorii acestei trupe. 

Piesa mea este o istorie de familie. (Când a fost întrebat de ce scrie atât de mult despre familie, Sam Shepard a răspuns: „Ce altceva mai este?”). Politica sistemului tribal ne este comună amândurora. Sper că  August: Osage County va oferi o oportunitate artistică viabilă oricărui teatru de a învăţa că dinamica „familiei” continuă să ne formeze pe noi şi viziunea noastră despre lume. 

Tracy Letts

 

 

 

 

Detalii

Dată:
martie 23, 2019
Oră:
7:00 pm - 10:00 pm
Cost:
Lei22- Lei66
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Telefon
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Strada Agatha Bârsescu 18
Iași, 700074 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 255999
Vezi site-ul web Loc de desfășurare