Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de teatru pentru copii – „Petrică și Lupul”

martie 15, 2019 @ 11:00 am - 1:00 pm

Lei7

Spectacol de teatru pentru copii – „Petrică și Lupul”

Vineri, 15 martie 2019, ora 11.00 – Spectacol în sala mare a Teatrului „Luceafărul” Iași

PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev este un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele.
În versiunea compozitorului rus, povestea este „spusă” de un narator care apare din când în când și de intervențiile muzicale ale instrumentelor asociate fiecărui personaj. Prokofiev este considerat unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX, orientat către experiment și avangardă, care a compus pentru diverse genuri – operă, balet – și a fost interesat și de compozițiile care se adresează publicului tânăr.

Petrică și Lupul a avut premiera absolută în anul 1936 și a devenit un clasic al genului. Spectacolul realizat de echipa artistică de la Luceafărul utilizează partiturile muzicale cunoscute, care sunt punctul de plecare în noua creație scenică.

Petrică și Lupul este o fantezie muzical-coregrafică în care prim-planul scenei îl dețin actorii, măștile, muzica și dansul. Regizorul Ion Ciubotaru și colaboratorii săi (scenografie Mihai Pastramagiu, coregrafie Teodor Rădulescu, consultant muzical Victor Zaharia) au adus compoziția lui Prokofiev mai aproape de timpul nostru, de ritmurile și vibrațiile lui, printr-un ușor remix.

Povestea este „spusă” fără cuvinte, exclusiv pe calea muzicii, prin relațiile scenice dintre personaje, prin expresivitate corporală. Ion Ciubotaru a gândit ca ramă a spectacolului ideea de spectacol, de manieră în care se realizează o creație scenică.

Ion Ciubotaru

„Am considerat că e bine să adaptăm puțin muzica lui Prokofiev, fără să o trădăm, să fie mai în ton cu ritmurile prezentului, cu așteptările auditive ale publicului de acum. Am subintitulat creația noastră fantezie muzical-coregrafică tocmai pentru a ne preciza abordarea, a spune publicului că am pornit de la Prokofiev, dar ne-am și jucat cu imaginația. Ceea ce îi îndemnăm și pe privitori să facă, să viseze cu ochii deschiși, pentru că muzica are această calitate extraordinară de-a ne stimula fantezia.”

 

Prezentul proiect se înscrie în intențiile instituției ieșene pentru copii și tineret de-a oferi publicului un repertoriu divers, consonant cu arta spectacolului așa cum este ea înțeleasă și practicată și prin alte orizonturi teatrale. Familiarizarea cu sunetul specific instrumentelor muzicale din orchestrele simfonice printr-o formă adecvată, în care imaginea scenică și ritmul se asociază, e un demers modelator pe care arta teatrului trebuie să și-l asume.

Publicul va fi încântat de evoluțiile actorilor Camelia Dilbea, Ioana Natalia Corban (Petrică), George Cocoș (Lupul), Ioana Iordache (Pasărea), Dragoș Maftei (Rățoiul), Carmen Mihalache (Pisica), Alex Iurașcu (Porcul).

 

Detalii

Dată:
martie 15, 2019
Oră:
11:00 am - 1:00 pm
Cost:
Lei7
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare