Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol de teatru pentru copii – „Capra cu trei iezi”

februarie 17, 2019 @ 10:00 am - 11:00 am

Lei14

Spectacol de teatru pentru copii – „Capra cu trei iezi”

Duminică, 17 februarie 2019, ora 10.00 – Spectacol în sala mică a Teatrului „Luceafărul” Iași

Dramatizare Ion Agachi după Ion Creangă

Distribuția: Elena Zmuncilă, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Mariana Teleman, Ileana Ocneanu
Regia: Ion Ciubotaru
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Muzica: Matilda Andrici
Pictura decorurilor: artistul naiv Gheorghe Ciobanu

Teatrul „Luceafărul” consideră că are o responsabilitate spirituală faţă de marele povestitor şi creaţiile pe care le-a scris aici, la Iaşi şi, în consecinţă, se preocupă de transpunerea lor scenică, pentru a le populariza şi în acest mod artistic. Pentru prezenta versiune scenică, Teatrul „Luceafărul” şi-a asociat un colaborat din zona artei naive, pictorul naiv Gheorghe Ciobanu.

Creaţiile sale sunt cunoscute în întreaga lume, tablourile care-i poartă semnătura aflîndu-se în colecţii particulare şi muzeale din întreaga lume, din Canada, pînă în Japonia, trecînd prin Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie. Atelierul pictorului se află la Bălţaţi, la 40 de km de Iaşi, iar acolo artistul vorbeşte prin forme şi culori despre viaţa satului, pe care o iubeşte şi pe care o reflectă în creaţiile sale picturale. Perspectiva picturii naive asupra lumii este foarte apropiată de perspectiva copiilor, este o reflectare plină de candoare, care vine direct din suflet, din emoţie.

Gheorghe Ciobanu a acceptat ca Teatrul „Luceafărul” să utilizeze pentru partea de decoruri unele din creaţiile sale, viziunea sa plastică devenind astfel cadrul în care evoluează personajele din Capra cu trei iezi. Realizatorii au dezvoltat perspectiva artei naive în întregul spectacol, reuşind ca pe fundalul epic să reconstruiască din imagini, sonorităţi, ritualuri şi acţiuni, universul satului ancestral.

Spectacolul respectă suita de întîmplări din poveste, dar le relatează în această manieră naivă, portretizînd, pe fundal, atmosfera caracteristică lumii rurale autentice.

 

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro 

Prețul unui bilet este 14 lei.

 

 

Details

Date:
februarie 17, 2019
Time:
10:00 am - 11:00 am
Cost:
Lei14
Event Categories:
,

Organizer

Teatrul Luceafarul

Venue

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Google Map
Phone
0232 212662
View Venue Website