Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de teatru – ORAȘUL 

iunie 21, 2019 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Lei12

Spectacol de teatru – ORAȘUL 

Un spectacol pus la cale de trupa Fără zahăr, pe scena de la Luceafărul!

Vineri, 21 iunie 2019, ora 19.00 – Sala Mare de spectacole a Teatrului „Luceafărul” Iași

cu public pe scenă

Un spectacol-concert de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș (trupa Fără zahăr)

Scenariu după o idee de Oltița Cîntec

Interpretează: Carmen Mihalache, Liliana Mavriș-Vârlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă

Scenografie și proiecții video – Andrei Botnaru

55 min, +16

80 locuri

 

Un spectacol pentru toate vârstele și toate așteptările va avea avanpremiera vineri, 14 iunie, pe scena mare de la Teatrul Luceafărul. Intitulat ORAȘUL, spectacol-concert a pornit de la o idee a criticului de teatru Oltița Cîntec și s-a materializat într-un scenariu ale cărui versuri sunt semnate de Bobi Dumitraș, regia muzicală, de Bobo Burlăcianu, scenografia și video designul, de Andrei Botnaru.

„Oraşul este un organism fluid care produce, hrăneşte şi la rândul său se hrăneşte cu indivizi. Prieten și potrivnic în egală măsură, ne e și casă și străinătate. Este ca o relație de prietenie erodată, în care nu mai trebuie să fii diplomat. Câteodată îl iubim, câteodată îl  detestăm și întotdeauna facem cumva sa mergem mai departe împreună.

Spectacolul Orașul prezintă aspecte ale traiului într-o metropolă. Zone rezidențiale de la periferie în care se construiește permanent și haotic, traficul aglomerat prin care un autobuz reumatic se chinuie să-și facă loc, entuziasmul unei studente proaspăt ajunse în oraș, punctul de vedere al gândacilor de bucătărie, un copil foarte ocupat care face slalom printre multe activități extrașcolare, șugubețele gropi din asfalt care apar spontan sau o profesoară evazionistă care oferă meditaţii pe furiș, toate se asamblează în scenă pentru a compune imaginea acestui gigant imaginar în care ne facem veacul zi de zi. Orașul e un adversar redutabil şi prietenos, cu care ne luptăm zilnic cu sportivitate și respect, pe care  îl iubim sau îl detestăm, după caz, dar rămânem mereu împreună. Suntem cu toţii stafide într-o prăjituiră din ciment.”, precizează artiștii  trupei Fără zahăr.

 

Distribuția este exclusiv feminină:

Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă sunt actrițele care cântă la intrumente și vocal, care animă atmosfera, reconstituind în scenă peisajul citadin.

 

Premiera oficială a producției Orașul va avea loc în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (ediția a XII-a, 3-10 octombrie).

„Introducerea unui asemenea tip de spectacol în repertoriu este parte a intențiilor noastre artistice de a oferi publicului forme de expresie teatrală diverse, moderne, atrăgătoare. Colaborarea cu Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș a fost foarte spumoasă, repetițiile derulându-se în spiritul ludic care îi caracterizează pe muzicieni și care le-a adus celebritatea”, precizează Oltița Cîntec.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Luceafărul sau de pe platforma www.bilet.ro.

Detalii

Dată:
iunie 21, 2019
Oră:
7:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare