Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol de teatru – „Dineu cu proști”

februarie 3, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei15

Spectacol de teatru – „Dineu cu proști”

Regia: Sebastian Bădărău

Duminică, 3 februarie 2019, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Vă așteptăm la spectacolul de teatru „Dineu cu proști”, de Francis Veber – regia, traducerea și adaptarea Sebastian Bădărău.

 

Pierre Brochant, un mare editor parizian, organizează în fiecare miercuri, împreună cu prietenii lui, un „dineu cu proști”. Conceptul e simplu: fiecare invitat aduce la cina un „prost”, fără ca acesta să știe de ce este adus și prostul este încurajat să vorbească ore în șir despre viața lui. La sfârșitul cinei se decernează un trofeu câștigătorului.

Pierre crede că în seara asta a tras un tun, fiindcă a găsit un specimen ca nimeni altul până acum: Francois Pignon, colecționar de machete de chibrituri. Doar că miercurea asta Pierre are o criză de sciatică și ajunge să se bazeze pe Francois să-i rezolve toate probleme de căsnicie, afaceri și prieteni.

 

Cuvântul Regizorului:

„Dineu cu Proști” e un spectacol despre triumful inocenței și al onestității în fața minciunii și al derizoriului. Despre cum lumea împarte oamenii în alb și negru, în proști și deștepți, prejudecăți bazate pe valorile burgheze de acum o sută de ani. Francois nu deține armele sociale corespunzătoare pentru a fi considerat deștept. E sensibil, iertător, onest și prin urmare luat de prost. Pierre deține toate aceste arme dar la nivel interior este mult mai pierdut și singur decât Francois, care știe să trăiască în prezent și să se bucure de orice clipă.

Una dintre cele mai de success comedii ale ultimilor ani, piesa a fost montată și pe Broadway și tradusă în 18 limbi. Pentru prima oară montată la Iasi, spectacolul nostru va face cu siguranță să vă apropiați cu empatie față de cei considerați „mai slabi” sau „săraci cu duhul” și să râdeți măcar de valorile astea învechite de care pomeneam.”

 

Distribuția:

Pierre Brochant – Andrei Ciobanu

Francois Pignon- Codrin Dănilă

Christine Brochant- Erica Moldovan

Juste Leblanc – Daniel Onoae

Marlene Sorasa – Alexandra Paftală

Lucien Cheval – Dumitru Florescu

Costume: Alina Dincă – Pușcașu

Details

Date:
februarie 3, 2019
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei15
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website