Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de teatru ”Ateneu în Oraș – În Țara lui Papură Vodă sau Poveste de aburit adulții”

septembrie 24, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Duminică, 24 septembrie 2017 de la ora 18.00 în pasajul Hotelului Moldova din Iași, se joacă comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” în regia lui Andrei Ciobanu, în cadrul proiectului Ateneu în oraș.

Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet și trebuie tratată ca atare. Orice asemanăre cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 🙂

Atenţie ! Există riscul să faceţi febră musculară la obraji de la prea mult râs.

Adaptare după „Pacea cu Zmeii” de Valeriu Butulescu.
Distribuție: Ileana OCNEANU
Ionuţ GÎNJU
Andrei CIOBANU

Cuvântul regizorului:

„Orice Ileana Cosanzeana își dorește un Făt Frumos, călare pe un cal alb, care să o salveze din turnul unde este închisă de Zmeul Zmeilor, să o ia și să o ducă într-un castel de aur sau de argint sau măcar de bronz.

Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă și gingașă; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzatoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Asta se întâmplă doar în basme.

Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroșat talia de viespe, el a căpătat o „somptuoasă” burtă, iar „cuplul perfect” nu mai locuiește nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsonieră confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii.

Abia se mai suportă unul pe celălalt și, în plus, sunt nevoiți să trăiască de pe azi pe mâine în țară lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăție îi restructurează postul, Ileana e casnică și mai presus trebuie să și plătească taxe la Primărie. Și ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitați și de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician.”

Accesul este gratuit.

Detalii

Dată:
septembrie 24, 2017
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Pasajul Piața Unirii
Piața Unirii
Iași, 700056 România
+ Hartă Google