Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de operă „Oedipe pe înțelesul tuturor”- spectacol invitat

iunie 19, 2017 @ 8:00 am - 5:00 pm

RON10.00

Spectacolul – lecție „Oedipe pe înțelesul tuturor” este produs de către Muzeul Național George Enescu din București.
Inițiator și concept – baritonul Ștefan Ignat, prim solist al Operei Naționale Române din București.

”Mi-a venit această idee de a prezenta Oedipul în limba română observând că interacțiunea personajului principal cu auditoriul din țara noastră este mai bună atunci când se înțelge acțiunea dramatică a lucrării.

Prezentarea prin prisma melosului popular face să ne putem apropia mai mult de singura lucrare -TRAGEDIE LIRICĂ a marelui nostru compozitor.

Imi doresc ca Oedipe să fie înțeles prin elementele din interior folosite de compozitor – doine, balade, dansuri populare – și nu prin complexitatea partiturii muzicale – armonii complexe și linii melodice de mare anvergură.
Voi cita pe marele compozitor care spunea că:”Muzica unei opere este întocmai ca un giuvaer.

Piatra pretioasă o constituie acțiunea, conflictul dramatic. Muzica este accesoriul esențial, iar drama este principalul element. Călauzit de acest principiu am scris Oedipe”.

Potrivit concepției enesciene, muzica nu povestește despre acțiuni și nu mărginește comunicarea ei, ci o dezvăluie în mișcare, în dezvoltare. In muzică își găsește expresia însuși procesul acțiunii, în toate fazele și multiplele sale direcții.

Ea asigură intensitatea expresiei… Intr-un cuvânt, muzica este oglinda activă a tot ce se petrece în scenă, ca atare partitura nu va fi sclava libretului.

Proiectul se adresează celor ce vor se înteleagă muzica lui George Enescu prin melosul popular și Mitul lui Oedipe.” Ștefan Ignat

Distribuția:
Ștefan Ignat – bariton
Florina Hinsu-Mariș – soprano
La pian, Liliana Mareș

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Detalii

Dată:
iunie 19, 2017
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Cost:
RON10.00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare