Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol de operă „Evghenii Oneghin”

iunie 21, 2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

RON10.00

„Oneghin, Tatiana, Lenski, Olga…patru tineri și o poveste despre rostul în viață, despre pasiunea năvalnică a primei iubiri, plictis, gelozie, remușcare, resemnare și onoare. Patru tineri pentru care valoarea vieții nu înseamnă viteza, ambiția și mercantilismul, ci tihna, poezia, natura și prietenia.

Cu toate acestea, zbuciumul nu-i ocolește și toate bucuriile se transformă într-o profundă dramă sintetizată în replica finală a operei:”Ah, ce destin amar!”.

Concepția regizoral-scenografică a spectacolului cu opera ”Evghenii Oneghin”prezentat de clasa de operă a anilor master I și II canto a Departamentului Canto și Artele spectacolului muzical din cadrul Universității Naționale de Muzică București urmărește destinele acestor patru tineri într-un cadru simbolic, o pădure tânără de mesteceni ale cărei contraste de la alb la negru conțin nenumărate nuanțe de gri, meandre ale sufletului.

Între viață și moarte, între prietenie și ură, între liniște și tumult, între alb și negru avem infinite treceri.

Muzica lui Ceaikovski le surprinde și le dezvoltă în personajele operei, în consistența textului lui Pușkin, în evoluția și gradarea fiecărei scene. Tatiana, ”fricoasă ca ciuta codrului” va fi marcată pe viață de întâlnirea cu Oneghin, iar el, după despărțirea definitivă de Tatiana, ”s-a retras la fel ca Child Harold cel blazat”.

Tatiana și Oneghin, Olga și Lenski au fost la un pas de fericirea ideală. Dar viața nu oferă niciodată fericirea ideală, ci doar iluzia ei, pentru o clipă cumplit de efemeră.

Spectacolul cu opera ”Evghenii Oneghin” de P.I.Ceaikovski este realizat în cadrul clasei de operă a Departamentului canto și artele spectacolului muzical din cadrul Unviersității Naționale de Muzică București, având ca profesori pe regizorul conf. univ. dr. Anda Tabacaru Hogea și pianistul Alexandru Petrovici, ambii cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul spectacolului de opera și al învățământului superior artistic.”

Libretul de K. S. Silovski și P. I. Ceaikovski, după romanul în versuri de A.S. Pușkin

Distribuția:
Evghenii Oneghin: Silviu Mihăila
Tatiana: Brigitta Volsik
Lenski: Paul Lungu
Olga: Antonia Cosmina Stancu
Larina: Rodica Bunea
Doica Filipievna: Emanuela Sălăjan
Prințul Gremin și Zarețki: Ștefan Lamatic
Monsieur Triquet: Daniel Trandafir
Monsieur Guillot: Robert Neagu
Își dau concursul: Adina Ciocoveanu, Anca Păuleț, Andreea Achilov, Alexandru Constantin, Irina Moșu Velciu, Franciska Volsik, Lorena Sanda, Oriana Bârlădeanu, Sergiu Neamțu, Robert Neagu
Regia artistică: Anda Tabacaru Hogea
Maestru acompaniator: Alexandru Petrovici
Scenografia: Raluca Elena Popa
Coregrafia: Maria Popa

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Details

Date:
iunie 21, 2017
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
RON10.00
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website