Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Soldații. Poveste din Ferentari

februarie 4, 2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei15.00

Duminică, 4 februarie, ora 19.00, la Cinema Ateneu, va avea loc proiecția de gală a filmului Soldații. Poveste din Ferentari, la care vor fi prezenți, pentru a discuta cu publicul ieșean, regizoarea Ivana Mladenovic și actorul principal, Adrian Schiop.

Lungmetrajul va fi precedat de lansarea cărții Soldații. Povestea din Ferentari în prezența autorului ei, Adrian Schiop. Regizoarea Ivana Mladenovic pune în scenă filmul după cartea cu același nume scrisă de Adrian Schiop, care este și protagonistul și co-scenaristul filmului. „A avut o experienţă personală pe care a ficţionalizat-o în carte, care carte a fost transformată într-un scenariu prin mintea şi viziunea Ivanei asupra poveştii, iar Adi s-a transformat din nou în actorul Adi Schiop, care se joacă pe sine, dar de fapt nu se joacă pe sine.

Să fii simultan şi doctorul Frankenstein şi Creatura este, cred, ceva extrem de greu de realizat. Şi Adi a făcut-o cu o graţie şi o forţă extraordinare, de care cred că nici el nu se credea în stare la început. Una e să interpretezi un personaj şi alta să te joci pe tine în toate aceste reîncarnări”, explică Ada Solom, producător de film.

Soldații. Poveste din Ferentari reprezintă debutul în ficțiune al regizoarei Ivana Mladenovic și a fost recompensat cu Premiul Cineuropa la Trieste Film Festival – Alpe Adria Cinema. Prezentat recent la Festivalurile de la San Sebastian și Toronto, lungmetrajul surprinde prin îndrăzneala sa tematică. Pelicula a obținut 2 nominalizări la Festivalul Internațional de film San Sebastian pentru Cel mai bun film.

Sinopsis: Doctorat în manele. Săraci, dar se iubesc sincer. Ferentari, o altă față a Bucureștiului în care Adi (Adrian Schiop), un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, documentează un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto (Vasile Pavel), un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți.

Destul de repede, cei doi încep o relație. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul. „Banii te fac pe tine sau tu îi faci pe ei?”, îl întreabă Alberto pe Adi, până când își dau seama că dragostea i-a făcut pe amândoi.

Details

Date:
februarie 4, 2018
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei15.00
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website