Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „HUMAn” Cucuteni 2019 (ediția a X-a)

august 11, 2019 - august 24, 2019

Gratuit

Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „HUMAn” Cucuteni 2019 (ediția a X-a)

Artiști din șase țări participă, în perioada 11 – 24 august 2019, la Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „HUMAn” de la Cucuteni (judetul Iași), organizat de Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Muzeul de Istorie a Moldovei, este partener în derularea celei de-a X-a ediții, alături de Primăria și Consiliul Local Cucuteni.

Tema acestei ediții este „Corpul uman” și va fi dezvoltată de artiști provenind din țări cu tradiție în arta modelării ceramicii:

Arezu Zargar – Iran

Evrim Özeskici – Turcia

Ileana Danci – România

Marta Jakobovits – România

Martha Cashman – Irlanda

Sadegh Bagheri – Iran

Suzanne Au – China

Yulia Repina – Rusia

Expoziția cu lucrările realizate de participanți în această perioadă va fi vernisată sâmbătă, 24 august 2019, începând cu ora 17.00. Evenimentul va fi urmat de un spectacol și un foc de tabără.

Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac este situat la intrarea în localitatea Cucuteni (la aprox. 8 km de Târgu Frumos). Din 2016, numeroși creatori din ţară şi străinătate sunt invitați să lucreze aici, printre obiectivele coordonatorilor Atelierului numărându-se și dezvoltarea armonioasă a copiilor şi adulţilor prin intermediul artei, întoarcerea la un stil de viață aproape uitat și promovarea imaginii de sit cultural a comunei Cucuteni.

La Cucuteni, poate fi vizitat și Muzeul de Sit arheologic, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași,  situat în marginea de nord a satului Cucuteni, pe dealul Gosan, în punctul La Pietrărie – o construcţie creată special pentru a  proteja un mormânt princiar din secolele IV – III î. Hr. Muzeul a fost inaugurat în 1984, cu prilejul centenarului descoperirii culturii Cucuteni.

Detalii

Începe:
august 11, 2019
Se termină:
august 24, 2019
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac
Telefon
+40 746 066 109
Email
office@ionelamihuleac.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Cucuteni
România + Hartă Google