Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Silvia Hell expune în premieră la Borderline Art Space

februarie 5, 2019 - martie 5, 2019

Gratuit

Silvia Hell expune în premieră la Borderline Art Space

Miercuri, 6 februarie, începând cu ora 18:00, la Borderline Art Space are loc deschiderea expoziției de sculptură, desen și video „Forme eterice de scriere materială”  a artistei Silvia Hell (Italia).

Vernisajul are loc în prezența artistei și a curatoarei Cristina Moraru, iar expoziția poate fi vizitată până pe data de 5 martie, 2019.

Silvia Hell practică forme ale unei scrieri materiale, operând la nivelul unui limbaj vizual care translează ideea în obiect, istoria în sculptură şi cuvântul în formă. Stabilindu-și propriul instrumentar tehnic, artista interpretează sculptural un anumit text prin constituirea unei extensii solide a fiecărui cuvânt care-l compune. Cartografiind metamorfozările geografice şi urmărind efectele deciziilor politice la nivelul reteritorializărilor generate, Silvia Hell translează estetic o sută cinzeci de ani de evenimente istorice, codificând vizual o serie de circumstanţe determinante ale restructurărilor survenite.

Practica scrierii materiale se extinde către problematizarea volatilităţii informaţiei scrise în contextul actual al instabilităţii mediului în care trăim. În lucrarea sa Air Milano Studio Melodico (2019), Silvia Hell interpretează vizual un text al Parlamentului European despre indicii de referinţă în monitorizarea calităţii aerului. Explorând un nou spaţiu de cunoaştere în care datele şi informaţiile obiective cu privire la calitatea aerului din Milano sunt translate într-un sistem de şapte culori printate pe o rolă de pian, Silvia Hell analizează particularităţile imprimării unor informaţii tehnice la nivelul substratului nostru emoţional.

Silvia Hell (Bolzano, Italia, 1983) trăiește și lucrează în Milano, Italia. A absolvit Pictura la Accademia di Belle Arti di Brera din Milano. Lucrările sale folosesc medii precum sculptura, fotografia, instalațiile site-specific și arta relațională. Din 2011, împreună cu Helga Franza, activează în Cose Cosmiche – o platformă/proiect curatorial unde artiști, oameni de știință și cercetători din diverse domenii sunt invitați să își prezinte proiectele la care lucrează.

 

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2153420641385820/

Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Peisaje improbabile”.

Organizator: Asociația Culturală AltIași.

Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național.

Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

Parteneri media: WINK, RFI România, Radio România Cultural, Modernism.

Detalii

Începe:
februarie 5, 2019
Se termină:
martie 5, 2019
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Borderline Art Space
Strada Belvedere 18
Iași, 700555 România
+ Hartă Google
Telefon
0722 379395
Vezi site-ul web Loc de desfășurare