Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Seratele Procopiu la Palat”: „Despre calitatea aerului – cu Știință și Responsabilitate”

septembrie 19, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

„Seratele Procopiu la Palat”: „Despre calitatea aerului – cu Știință și Responsabilitate”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România organizează, în perioada septembrie 2019 – iunie 2020, o nouă serie a „Seratelor Procopiu la Palat”.

Primul eveniment din această serie se va desfășura joi, 19 septembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala „Ștefan Procopiu” și îl va avea ca invitat pe conf. univ. dr. habil. Silviu Gurlui, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică, specialist în Optică și Spectroscopie, Fizica laserilor și Protecția mediului înconjurător. Metodele de diagnoză și monitorizare a calității aerului, factorii poluanți și politicile actuale la nivel internațional vor constitui subiectul unei serate științifice de mare interes.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Florin Călțun, președinte ESTEEM România, în colaborare cu muzeograf Camelia Teodora Cristofor, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, „Seratele Procopiu de la Palat” au debutat în martie 2016, prilejuind publicului ieșean întâlniri memorabile cu profesori și pedagogi, oameni de știință, cercetători de renume internațional din țară și străinătate. Printre invitații acestor întâlniri s-au numărat prof. univ. dr. Gheorghe Popa, profesor emerit al Facultății de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Rolf Hempelmann, președinte al Asociației Germane a Laboratoarelor pentru școlari (LernotLabor); Basarab Nicolescu, Președinte al Centrului Internațional pentru Cercetări și Studii Transdisciplinare; prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi.

Organizate din dorința de a insufla tinerei generații interesul pentru știință, aceste evenimente sunt destinate publicului larg. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
septembrie 19, 2019
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi
Telefon
0232 218383
Email
contact@palatulculturii.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare