Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Senatorul Dan Lungu lansează programul „Adoptă o bibliotecă!”

martie 22, 2019 - martie 31, 2019

Senatorul Dan Lungu lansează programul „Adoptă o bibliotecă!”

Proiectul până hăt de carte!, la doi, ani, cu un program complementar, menit să ajute bibliotecile de la sate. Nu doar cu cărți. 

La doi ani de la lansarea proiectului Până hăt de carte!, Senatorul USR Dan Lungu lansează programul complementar Adoptă o bibliotecă! menit să ajute bibliotecile din satele județului Iași, nu doar cu donații de cărți. Campania Până hăt de carte! a fost lansată pe 23 martie 2017 și, timp de doi ani, donațiile de carte primite au însumat peste 10.000 de volume, din care peste jumătate au ajuns deja în 17 biblioteci rurale din județul Iași. De această dată, în cadrului programului complementar numit generic Adoptă o bibliotecă!, apelul este adresat atât persoanelor fizice, cât și firmelor dispuse să se implice. Oricine poate adopta o bibliotecă rurală, făcând donații recurente de cărți, mobilier, jocuri educative, birotică și papetărie.

Cei dornici să adopte o bibliotecă vor lua legătura cu echipa cabinetului parlamentar al Senatorului USR Dan Lungu, prin care se va face comunicarea cu bibliotecile ce au acceptat să fie parte și din acest program. Ulterior, adoptatorii și bibliotecarii vor ține legătura pentru derularea donațiilor.

Primele biblioteci rurale care pot fi adoptate: Biblioteca Publică Cotnari, Biblioteca Comunală Erbiceni, Biblioteca Publică Bârnova, Biblioteca Comunală Românești, Biblioteca „Mihai Eminescu” Ciortești.

„Am inițiat acest nou program, complementar celui de donații de carte, pentru că am identificat nevoi mai multe și mai diverse ale bibliotecilor din mediul rural. După ce, timp de doi ani, le-am vizitat și am strâns impresii și idei de pe teren, am observat că putem face mai mult. Apoi, nu de puține ori am auzit despre firme care-și reînnoiesc mobilierul, iar cel folosit nu ar arăta deloc rău în sălile bibliotecilor pe care le propunem spre a fi adoptate. În plus, am realizat că nu există ludoteci în cadrul bibliotecilor publice, cum mici excepții, așa că ne-am gândit că donațiile ar putea cuprinde de asemenea jucării și jocuri de dezvoltare a inteligenței, precum și articole de papetărie și birotică“, a precizat senatorul Dan Lungu.

Până hăt de carte! și Adoptă o bibliotecă! sunt două inițiative ce vor să contribuie la revitalizarea vieții culturale la sate și să implice cetățenii în acest demers

Proiectul Până hăt de carte! s-a născut în urma identificării problemelor cu care se confruntă cultura în mediul rural, în special consumul de carte. În doi ani de proiect, au fost donate 6.355 cărți donate, în 17 biblioteci din satele județului Iași.

Programul Adoptă o bibliotecă ! este complementar cu Până hăt de carte! și își propune să apropie donatorii de biblioteci pe o perioadă mai lungă, prin donații recurente de carte, jocuri de dezvoltare a inteligenței, jucării, mobilier și accesorii de birotică și papetărie.

Detalii

Începe:
martie 22, 2019
Se termină:
martie 31, 2019
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Cabinet Parlamentar Dan Lungu
Str. Grigore Ureche, Nr.3, Bl. Walter Mărăcineanu, Mezanin
Iași, România
+ Hartă Google
Telefon
0725 321 313
Vezi site-ul web Loc de desfășurare