Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Seara de film german – „Oh Boy”

martie 28, 2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Gratuit

Seara de film german – „Oh Boy”

Centrul Cultural German Iaşi – Sala Bertolt Brecht

Regie: Jan Ole Gerster

Actori: Tom Schilling, Katharina Schüttler

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „Oh Boy”, din anul 2012, în regia lui Jan Ole Gerster.

OH BOY prezintă portretul auto-ironic al unui tânăr și a orașului în care trăiește acesta – Berlin. Niko Fischer este un tânăr în vârstă de douăzeci de ani, care este în căutarea sinelui şi care nu are un loc de muncă, dar își caută locul în societatea modernă. Trăiește de la o zi la alta, hoinărește neîncetat pe străzile Berlinului, şi-a întrerupt studiile, fără să îi spună nimic tatălui său foarte strict în această privință, pentru a nu-și pierde alocațiile lunare.

Dar curând vine și ziua în care totul se năruie: prietena lui îl părăsește, iar tatăl său îi blochează alocaţiile lunare. Tocmai când credea că mai rău de atât nu avea ce să i se întâmple, psihologul îi diagnostichează cu „dezechilibru emoțional”, ceea ce îi anulează șansele să își mai recupereze permisul de conducere. Ziua lui pare ruinată definitiv. Însă, când o reîntâlnește pe fosta lui colegă, Julika, ziua catastrofală pare să își schimbe cursul în mod surprinzător.

Cu filmul său extraordinar de debut, Jan Ole Gerster reușește să amintească de marile exemple cinematografice, fără însă a le exploata: de lucrările timpurii ale lui Woody Allen, de filmul „After Hours” a lui Martin Scorsese, dar și de filmele șvabe de la sfârșitul anilor `60.

Filmul va fi subtitrat în limba română.

Intrarea este liberă.

Nerecomandat copiilor sub 12 ani!

Detalii

Dată:
martie 28, 2018
Oră:
6:30 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Centrul Cultural German Iași
Telefon
0232 214051
Email
info@kulturzentrum-iasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural German
Strada Lascăr Catargi 38
Iași, 700107 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 214051
Vezi site-ul web Loc de desfășurare