Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Scurtmetrajul „The Cry Of Silence” va avea premiera la Iași

ianuarie 31, 2020 @ 6:00 pm

Lei10

Scurtmetrajul „The Cry Of Silence” va avea premiera la Iași

„The Cry Of Silence”, cel de-al patrulea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, poate fi vizionat în premieră, pe 31 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu.

La Proiecția de Gală va participa o parte din echipa filmului, alături de Irina-Margareta Nistor, în calitate de critic de film și invitat de onoare. Evenimentul va fi moderat de Andrei Giurgia, coordonatorul activității cinematografice a Ateneului.

 

„The Cry Of Silence”

Este un film despre două surori, o poveste care urmărește fragmente din viețile lor și momente decisive pe care trebuie să le parcurgă. Este o meditație asupra vieții și a morții, a contrastului dintre tristețe, durere, bucurie și euforie. Titlul, tradus „Strigătul Tăcerii”, ilustrează conceptul de suferință și durere mută.

Din distribuție fac parte actori de la Teatrul Național din Iași și studente de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

Regizoarea scurtmetrajului, Mara Crăcăleanu

„Am ales povestea a două surori pentru că legătura este una foarte puternică, dar poate fi oricine, un membru din familie, un prieten, un animal de companie, ceva din tine care s-a rupt. Am avut norocul să lucrez cu o echipă de oameni foarte talentați, care m-au ajutat mult cu acest proiect.

De asemenea, am avut sprijinul unei case de producție din Londra. Am lucrat la film câteva luni, până a ieșit așa cum mi-am propus și sper ca acest proiect să arate evoluția mea față de scurtmetrajul anterior. Filmările s-au desfășurat pe durata a patru zile intense de lucru. Am fost pe platouri începând cu ora patru dimineața, în unele zile, și am terminat târziu în noapte.

M-am gândit că tema pierderii și a resemnării nu este abordată foarte des în cinematografie și ideile au venit de la sine. Am scris scenariul timp de câteva luni și mi-am concentrat imaginația pentru a realiza acest scurt”.

 

„Mirrorcide”, cel de-al treilea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, a câștigat până în prezent 32 de premii internaționale și a fost proiectat pe mai multe continente, la festivaluri de film prestigioase, precum Rhode Island International Film Festival, Los Angeles Film Awards, New York Film Awards, Best Shorts Competition, Calcutta International Cult Film Festival.

 

La premiera scurtmetrajului „The Cry Of Silence”, publicul se poate întâlni cu o parte din echipa filmului:

Actori: Ada Lupu, Sorana Eșanu, Marina Munteanu, Sara Tayari, Georgiana Florea, Ioana Ivănescu, Andreea Andrei;

Echipa tehnică: Crînguța Pînzaru – director de imagine, Radu Afloarei – asistent de cameră, Relu Tabără – operator secund, Marius Cucuteanu – operator steadicam, Alice Moisă – asistent regie, Dimitrie Ioanidis – producător on set, Charlie McKenzie – producător, Octavian Șaramet – editor, Marian-Mina Mihai – colorizare & VFX, Ana-Teodora Popa – sound designer, Darius Gălbinașu – asistent sunet, Otilia Spridon – costumier, Valentina Vidrașcu – designer costume, Rodica Todirașcu – make-up artist, Adeline Prisacariu – make-up artist, Ioana Mărguța Jdanov – hairstylist, Maria Sofragiu – body painter.

 

Biletele au fost puse în vânzare pe https://cinemaiasi.ro/film/the-cry-of-silence/ și la Casa de bilete a Ateneului Național din Iași.

Detalii

Dată:
ianuarie 31, 2020
Oră:
6:00 pm
Cost:
Lei10
Eveniment Categories:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon:
0332 408966
Email:
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon:
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare