Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiectul internațional „IA’ȘI JAZZ”

aprilie 27, 2017 @ 6:00 am - 7:00 pm

RON10.00- RON15.00

Pe 27 aprilie avem dublu eveniment la Ateneu!

Mihaela Gârlea, lect.univ.dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași ne propune aducerea la lumină a unei cărți ce se intitulează „Vocalitatea în jazzul clasic”.

Scrisă de solista și profesoara Mihaela Gârlea, cartea reprezintă viziunea autoarei cu privire la trăsăturile de limbaj specifice muzicii de jazz din perioada anilor 1900-1940, din perspectiva vocalității. Sub alura unui periplu în atmosfera acelor ani, cartea însumează idei, provocări, concluzii, dar și invitația spre continuarea cercetării către muzicienii preocupați de muzica vocală de jazz.

Lansarea de carte va fi urmată de concertul extraordinar de jazz al Formației Gârlea Cvintet.

Gârlea Cvintet este formația ieșeană de jazz care se bucură de succes ori de câte ori apare în fața publicului, indiferent de locul în care se desfășoară concertele.

Înființată în anul 2012, în formula Cristian Gârlea – syntetizatoare, Iulian Pavalescu – chitară, Adrian Trufia – chitară bas, Constantin Stavrat – tobe și Mihaela Gârlea – voce, formația a primit recunoașterea în festivaluri de jazz precum Roland Jazz Festival de la Sângeorz-Băi, unde a obținut Placheta festivalului, în Gala Premiilor de jazz organizată de Fundația Muzza și Institutul Cultural Român, unde a primit Premiul pentru confirmarea anului 2015, dar și în nenumărate emisiuni de radio și televiziune, realizări ce întregesc tabloul unei activități artistice susținute. Pentru concertul din 27 aprilie, formația Gârlea Cvintet se reconfigurează și aduce pe scenă nume sonore ale muzicii românești avându-i în componență pe Bogdan Botez – chitară, Constantin Bîzgă – contrabas și Lucian Maxim – tobe (ultimii doi fiind membri ai Orchestrei Filarmonicii „Moldova” din Iași).

Repertoriul abordat va traversta stilistic jazzul, de la începuturi și până în prezent, într-un limbaj generos din care nu vor lipsi sonorități aspre, atacuri bruște, tempouri de mare virtuozitate, improvizații amețitoare, dar și calmul, pacea, meditația, rafinamentul, trăsături contrastante incontestabile ale muzicii de jazz.

Dublul eveniment face parte din Proiectul Internațional IA’ȘI JAZZ susținut și de Ateneul din Iași.

Detalii

Dată:
aprilie 27, 2017
Oră:
6:00 am - 7:00 pm
Cost:
RON10.00- RON15.00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare