Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiectul „DECE Children’s Museum”

noiembrie 4, 2019 - noiembrie 10, 2019

Proiectul „DECE Children’s Museum”

Ateneul Național din Iași – vizite de studiu în Oslo, Norvegia, Proiectul „DECE Children’s Museum”, 26-31 octombrie 2019

Ateneul Național din Iași a implementat în perioada 26 – 31 octombrie 2019 proiectul „DECE (Discover, Explore, Create, Educate) Children’s Museum in Iasi, Romania”, finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale, din cadrul Programului RO-CULTURA, parte a granturilor SEE 2014 – 2021, care a vizat consolidarea colaborării între Ateneul ieșean și entitățile publice și private din Norvegia, în domeniile cultură, artă și educație.

Programul delegației ieșene a fost construit alături de partenerul norvegian, DAC MUSIC PERFORMANCE, reprezentat prin domnul Dragoș-Andrei Cantea și a presupus vizite la:

MUNCH MUSEET, întâlniri cu Hilde Annette Ødegaard (Art Educator) și Gerd Elise Mørland (The Director of Learning);

NORWEGIAN ACADEMY OF MUSIC, întâlnire cu Dragoș Cantea (Sole proprietorship DAC Music Performance);

HEIA BARNEHAGE, întâlnire cu Rune Holmedal (Director kindergarten);

NOROCC (Norwegian-Romanian Chamber of Commerce), întâlnire cu Ionuț Eriksen (Chairman of the Board);

OSLO JEWISH MUSEUM, întâlnire cu Vidar Alne Paulsen (Head of Education);

REFRAME ARKITEKTUR, întâlnire cu Daniel Tăbăcaru (General Manager);

CULTURE HISTORY MUSEUM, întâlnire cu Martin Hager-Saltnes (Museum Lecturer);

INTERNATIONAL MUSEUM OF CHILDREN’S ART, vizitare muzeu;

AMBASADA ROMÂNIEI LA OSLO, întâlnire cu Adrian Daviroiu (Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Misiunii Diplomatice a României în Norvegia).

„Ne-a onorat modul în care toți reprezentanții instituțiilor pe care le-am vizitat și-au deschis ușile entităților pe care le reprezintă. Ideea proiectului „Muzeului Copiilor” a fost îmbrățișată de toate persoanele cu care am discutat, dar cu precădere, de reprezentanții Ambasadei României la Oslo și ai Camerei de Comerț Româno-Norvegiană – NOROCC (Norwegian-Romanian Chamber of Commerce). ” a menționat Delia Roșu, șef relații interinstituțional-artistice.

„Ne-am întors din Norvegia cu multe idei de marketing, extrem de interesante, pentru ceea ce dorim să realizăm în Iași, în Muzeul Copiilor. Modelele de bune practici pe care le-am văzut în toate vizitele pe care le-am realizat, ne-au alimentat creativitatea și ne-au ambiționat să acționăm aplicat și pro-activ pentru a putea adapta la specificul comunității ieșene, într-o manieră cât mai potrivită, ideile inovatoare cu care am luat contact.”, a precizat Patricia-Andreea Iacob, responsabil marketing la Ateneul Național din Iași.

Activitățile pe care echipa Ateneului Național din Iași le-a întreprins pe durata vizitei de lucru în Oslo, Norvegia, au presupus participarea la workshop-uri dedicate copiilor, identificarea partenerilor pentru proiecte ce vor fi implementate în perioada următoare în Iași, dezvoltarea unor idei de proiecte și creionarea unor parteneriate, în acest sens, precum și pregătirea unei aplicații de proiect în parteneriat cu entități publice sau private din Norvegia, în vederea înființării în Iași a Muzeului Copiilor.

Programul RO-CULTURA este implementat în parteneriat cu Directoratul pentru Patrimoniu Cultural din Norvegia și Consiliul Artelor din Norvegia și contribuie la realizarea obiectivelor generale ale Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, respectiv reducerea disparităților economice și sociale din Spațiul Economic European și la întărirea relațiilor bilaterale dintre Statele Donatoare și Statele Beneficiare.  

Detalii

Începe:
noiembrie 4, 2019
Se termină:
noiembrie 10, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator