Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiectul artistic H+ (Transhumanity) – Dorin Baba

decembrie 11, 2018 @ 5:00 pm - decembrie 20, 2018 @ 10:00 pm

Gratuit

Proiectul artistic H+ (Transhumanity) – Dorin Baba

În perioada 11-20 decembrie 2018, la Galeriile Victoria din Iași (Piața Unirii), se desfășoară proiectul artistic H+ (Transhumanity) semnat de artistul Dorin Baba, având ca temă de dezbatere transumanismul.

Prezentarea proiectului va avea loc miercuri, 19 decembrie 2018, ora 18.00 şi va fi susţinută de către criticul de artă prof. univ. dr. Petru Bejan.

Vă așteptăm !

 

„H+ (Transhumanity) este un proiect de artă al cărui concept este transumanismul – unul dintre cele mai controversate concepte actuale, legat de viitorul umanității, bazat pe inteligența artificială – și se referă la transformarea condiţiei umane cu ajutorul ştiinţei şi al tehnologiei.

H+ este simbolul transumanismului – mișcare culturală şi intelectuală internaţională, fondată de oameni de ştiinţă, artişti, antreprenori, companii cu mari resurse financiare, care pledează pentru transformarea  și sporirea capacităţilor fizice şi mentale ale omului, pentru a elimina îmbătrânirea și suferinţa, astfel încât omul să aibă, în viitorul cel mai apropiat, capacități excepţionale (o memorie prodigioasă, capacitatea de vedea în întuneric, de a auzi ultrasunete, pentru a deveni nemuritor – un Homo Deus).

Proiectul artistic H+ (Transhumanity) este constituit dintr-un ansamblu de instalații și video-instalații funcționale (sculpturi și holograme), care încearcă să creioneze această realitate și nu este o acțiune artistică de susținere sau de condamnare a acesteia. Scopul este de a aduce în prim-plan acest subiect controversat si, nu în ultimul rând, de a realiza un proiect artistic, cel puțin interesant.” (Dorin Baba)

Detalii

Începe:
decembrie 11, 2018 @ 5:00 pm
Se termină:
decembrie 20, 2018 @ 10:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,
Site web:
www.dorinbaba.ro

Loc de desfășurare

Galeriile Victoria din Iași (Piața Unirii)