Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Proiectul „Arta, cultura și tradițiile populare în viata copiilor”

noiembrie 1, 2019 - decembrie 31, 2019

Proiectul „Arta, cultura și tradițiile populare în viata copiilor”

Proiectul „Arta, cultura și tradițiile populare în viata copiilor”, prin care ne dorim să contribuim la creșterea interesului copiilor și tinerilor din mediul rural, din județul Iași, pentru arta și cultura tradițională românească.

„Ne dorim ca prin acest proiect, să implicăm 300 de copii și tineri, din minim 3 comunități rurale, defavorizate, din județul Iași, în activități de creație populară și meșteșugărit, menite să-i familiarizeze și încurajeze să dezvolte interes pentru meșteșugul tradițional românesc.” – Grozavu Ioan-Andrei, coordonator proiect și președinte Asociația GISU.

Nevoia căreia ne adresăm ține de lipsa de viziune și perspectiva de realizare a tinerilor, în comunitățile rurale din care fac parte, în contextul în care, satele din România, astăzi, se confruntă cu o serie de probleme, precum: depopularea satelor, emigrarea în masă a tinerilor, pierderea tradițiilor și valorilor specifice vetrei strămoșești, precum și multe alte probleme de ordin socio-economic.

Finalitatea proiectului constă în determinarea elevilor implicați în proiect, de a continua studiul pentru arta și meșteșugul tradițional și de a participa frecvent la activități artistice, culturale, educaționale, care îi vor ajuta să capete o mai bună pregătire la nivel personal. Acest fapt le va crește șansele ca tinerii să devină cetățeni activi, participanți la viața socială, capabili să se integreze în comunitate, mai uşor.

Parteneri, în cadrul acestui proiect sunt: Asociația Art Meșteșugurile Prutului, Şcoala Gimnazială Mircești, Şcoala Gimnazială Mogoșești-Siret, Şcoala Gimnazială Muncelu de Sus.

Programul se va desfășura pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2019.

Proiectul – „Arta, cultura și tradițiile populare în viața copiilor”, este finanțat de programul de finanțare Start ONG.

 

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon: 0754.276.294, e-mail: gisuassociation@gmail.com, Persoană de contact: Grozavu Ioan-Andrei, manager proiect.

Details

Start:
noiembrie 1, 2019
End:
decembrie 31, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Asociația GISU
Phone
0754.276.294
Email
gisuassociation@gmail.com
View Organizer Website