Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiecție specială de Ziua Filmului Coreean, la Cinema Ateneu

noiembrie 29, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Gratuit

Proiecție specială de Ziua Filmului Coreean, la Cinema Ateneu

Cinema Ateneu, din incinta Ateneului Național din Iași, împreună cu Ambasada Republicii Coreea, organizează, pe 29 noiembrie 2019, Ziua Filmului Coreean/Korean Movie Day. În cadrul evenimentului va rula filmul sud-coreean Parasite/Parazit (2019), premiat anul acesta cu trofeul Palme d’Or, la Festivalul de Film de la Cannes.

Scris și regizat de Bong Joon-Ho, reprezentant al noului val sud-coreean, consacrat pentru originalitatea filmelor sale, care se adresează deopotrivă cinefililor, dar și marelui public, „Parazit” este o excelentă satiră, plină de suspans, ce abordează într-o manieră surprinzătoare un subiect universal valabil: inechitățile sociale.

Filmul va rula vineri, 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, iar intrarea la proiecție este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face aici: https://www.ateneuiasi.ro/class/parazit-parasite-ap12-3/

Ziua Filmului Coreean se înscrie în seria de evenimente ocazionate de Săptămânile Culturii Coreene, care urmează să se desfășoare de-a lungul lunii noiembrie, la Iași, București și Timișoara.

 

„Parazit”

Regia: Bong Joon Ho

Cu: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi, Yeo-Jeong Jo

Gen film: Comedie, Dramă

Durată: 132 minute

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator și bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

„Parazit” este o comedie neagră, cu accente de thriller, ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

 

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Site-ul www.ateneuiasi.ro

Detalii

Dată:
noiembrie 29, 2019
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare