Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiecție de film – „Măria Sa, Birlic!”

ianuarie 25, 2019 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Gratuit

Proiecție de film – „Măria Sa, Birlic!”

AG | REGIA: CARMEN OLARU25 ianuarie 2019, ora 17:00

Cu: Carmen Stănescu, Radu Beligan

Gen film: biografic, documentar

Durata: 50 minute

 

„Măria Sa, Birlic!” este un film-document pentru că include mărturiile unora dintre marii noştri actori, adevăraţi maeştri ai scenei româneşti care au jucat cu Grigore Vasiliu-Birlic: Radu Beligan, Carmen Stănescu, Ion Lucian, Draga Olteanu Matei, Iurie Darie, Stela Popescu.

 

Foştii colegi de scenă vorbesc despre generozitatea lui Birlic, despre încrederea şi simpatia faţă de tinerii actori, despre altruism si dăruire, despre talent si ardere continuă, despre geniul său. Fostul impresarul al lui Birlic, Gaby Michăilescu, o memorie de invidiat la cei 97 de ani,  a acordat echipei TVR Iaşi ultimul său interviu într-o viaţă trăită aproape de  scenă.

 

Timp de aproape doi ani, realizatoarea filmului, Carmen Olaru, a căutat să afle cât mai multe despre viaţa celui născut la Fălticeni, în judeţul Suceava. Documentele păstrate la Galeria Oamenilor de Seamă din oraşul natal ne dezvăluie un Birlic  tandru, romantic, cuceritor, care iubea cursele de cai, maşinile şi echipa de fotbal Progresul, cu mii de admiratori care îi scriau. Iubea cu ardoare scena şi publicul care-l răsplătea cu aplauze pentru geniul său.

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

Detalii

Dată:
ianuarie 25, 2019
Oră:
5:00 pm - 6:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare