Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 27-31 ianuarie 2020

ianuarie 27, 2020 - ianuarie 31, 2020

Lei10- Lei15

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 27-31 ianuarie 2020

Finalul primei luni din an vine odată cu două premiere de film. Lungmetrajul lui Xavier Dolan, „Matthias și Maxime”, cu premiera la Cannes, va rula vineri, 31 ianuarie 2020. În aceeași zi, de la ora 18.00, vă așteptăm la proiecția filmului de scurt metraj „The Cry of Silence”, în prezența echipei și a criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Benni sau „Copilul – problemă” reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat. Un film despre relațiile dintre copii și adulți, despre neputința unui sistem și despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiți și înțeleși.

„Mizerabilii” spune povestea a trei membri ai brigăzii anticriminalitate, care se confruntă, de-a lungul a 24 de ore, cu un conflict între bandele rivale de la periferia Parisului.

Vineri vă așteptăm la „Dumnezeu există și numele lui e Petrunjia”, prilej cu care ne vom întoarce în Macedonia, de Bobotează, unde o întâlnim pe Petrunjia, fata simplă dintr-un oraș mic de provincie ce se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Pentru cei mai mici, la final de săptămână, va rula „Prințesa, „condurii roșii” și cei 7 pitici” – 3D, animație ce ne duce cu gândul la basmul „Alba ca zăpada și cei 7 pitici”.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

27 ianuarie 2020

Ora 18.00 – „Copilul-problemă” – Systemsprenger – (regia Nora Fingscheidt) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Mizerabilii” – Les misérable – (regia Ladj Ly) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

29 ianuarie 2020

Ora 18.00 – „Mizerabilii” – Les misérable – (regia Ladj Ly) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” – (regia Teona Strugar Mitevska) – AP 12

31 ianuarie 2020

Ora 11.00 – „Prințesa „condurii roșii” și cei 7 pitici” – (regia Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm) – AG – 3D – (Dublat)

Ora 18.00 – „The Cry of Silence” – (regia Mara Crăcăleanu) – AG – PREMIERĂ – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI

Ora 20.00 – „Matthias & Maxime” – (regia Xavier Dolan) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani  – PREMIERĂ

 

„Copilul – problemă”

Regia: Nora Fingscheidt

Cu: Helena Zengel, Gabriela Maria Schmeide, Victoria Trauttmansdorff

Gen film: Dramă

Durată: 121 minute

 Este rebelă, este agresivă și imprevizibilă. Numele real al lui Benni este Bernadette. Dar nu e de bine când o strigă cineva așa. Familii adoptive, grupuri sociale, o școală pentru copii cu nevoi speciale: Benni a trecut prin toate și este dată afară de oriunde ar ajunge. Fetița de nouă ani aparent delicată este deja ceea ce biroul de asistență socială numește „copil problemă”.

Dar pe ea nu o interesează, din moment ce are un singur scop: să locuiască din nou cu mama sa. Dar Bianca este complet depășită de fiica sa. Binevoitoarea doamna Bafané de la biroul de asistență socială este în pragul disperării. Nimeni nu o mai vrea pe Benni. Este suspendată permanent de la școală. Până și viața de zi cu zi cu ea este greu de gestionat: din cauza experiențelor traumatice avute în copilăria timpurie, nimeni nu îi poate atinge fața. Doamna Bafané încearcă un ultim experiment și îl angajează pe Micha, trainer antiviolență pentru tinerii delicvenți.

După ce se opune inițial, Benni este de acord să relaționeze cu Micha, iar acesta, în loc să apeleze iar la un psihiatru pentru copii, aranjează să petreacă alături de ea un timp în natură.Trei săptămâni de educație în aer liber, fără electricitate sau apă curentă. Timpul petrecut în pădure este un test dur, nu doar pentru Benni, ci și pentru Micha. Bărbatul extrem de sigur pe sine în mod normal este adus la limită. Însă reușește într-un final să creeze pentru Benni o experiență de care să fie mândră și să găsească o cale reală de a ajunge la ea.

După reîntoarcerea la „civilizație”, Benni se agață de Micha și vrea să rămână cu el. Însă Micha are propria familie și realizează că nu păstrează o distanță profesională. Când mama lui Benni apare în mod neașteptat, lucrurile evoluează de la sine.

 

„Mizerabilii”

Regia: Ladj Ly

Cu: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Issa Perica

Gen film: Crimă, Dramă

Durată: 102 minute

 Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului „Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

 

„Dumnezeu există și numele lui e Petrunjia”

Regia: Teona Strugar Mitevska

Cu: Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic

Gen film: Comedie, Dramă

Durată: 100 minute

 

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează.

Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

„Prințesa” condurii roșii” și cei șapte pitici”

Regia: Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm

Cu: Chloë Grace Moretz, Sam Claflin, Gina Gershon, Patrick Warburton, Jim Rash

Gen film: Acțiune, Animație, Aventuri

Durată: 92 minute

Șapte prinți au fost transformați printr-o vrajă în șapte pitici. Acum, ei sunt în căutarea unei perechi de conduri roșii fermecați care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceștia aparțin unei fete care nu-și cedează condurii cu una, cu două, căci are și ea nevoie de ajutor din partea celor șapte prinți.

 

„The Cry of Silence”

Regia: Mara Crăcăleanu

Cu: Pușa Darie, Sara Tayari, Sorana Esanu, Marina Munteanu, Ioana Ivănescu, Andreea Andrei, Georgiana Florea, Ada Lupu

Gen film: Dramă

Durată: 13 minute

The Cry Of Silence este un film despre două surori, o poveste care urmărește fragmente din viețile lor și momente decisive pe care trebuie să le parcurgă. Este o meditație asupra vieții și a morții, a contrastului dintre tristețe, durere, bucurie și euforie.

 

„Matthias și Maxime”

Regia: Xavier Dolan

Cu: Gabriel D’Almeida Freitas, Xavier Dolan, Pier-Luc Funk, Samuel Gauthier, Antoine Pilon

Gen film: Dramă

Durată: 119 minute

Doi prieteni din copilărie se sărută pentru filmările unui scurtmetraj de amatori. În urma acestui sărut aparent inofensiv, apare o îndoială care îi macină, iar cei doi băieți sunt nevoiți să se confrunte cu propriile preferințe, bulversându-și cercul social și, foarte curând, și viețile.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet The Cry of Silence: 10 lei

Preț bilet 3D: 15 lei

 

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Site-ul www.cinemaiasi.ro

Detalii

Începe:
ianuarie 27, 2020
Se termină:
ianuarie 31, 2020
Cost:
Lei10- Lei15
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare