Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 2 – 8 decembrie 2019

decembrie 2, 2019 @ 6:00 pm - decembrie 8, 2019 @ 2:00 pm

Lei12- Lei15

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 2 – 8 decembrie 2019

După scurtmetrajul „O faptă bună”, apărut în anul 2015, regizorul Andrei Gruzsniczki revine acum cu drama intitulată „Zavera”, ce îl are protagonist pe Ștefan Caragioiu, un inginer constructor, care are un blocaj existențial la moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahontu.

Ne întâlnim și săptămâna aceasta cu Emilia Clarke, în noul ei rol, Kate, din „O nouă poveste de Crăciun”. Pelicula spune povestea lui Kate, care se confruntă cu câteva situații la jobul ei de Elf, într-un magazin cu tematică de sezon.

Tânărul Ahmed”, regizat de Luc și Jean-Pierre Dardenne, recompensat cu Premiul pentru regie la Cannes, va rula în cadrul European Cinema Night, eveniment programat la Cinema Ateneu, pe 5 decembrie 2019. După proiecție, cinefilii sunt invitați la o sesiune de Q&A, despre filmul european, alături de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Pe marele ecran va rula lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, „Cărturan”. Filmul spune povestea unui bărbat de 60 de ani, a cărui viață este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin.

Tot săptămâna aceasta va rula și „Maria, Regina României”, o poveste bazată pe fapte reale, ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria.

În weekend, alături de cei mici, vedem „Cenușăreasa și prințul misterios”. De data aceasta, Cenușăreasa descoperă un secret care o va tulbura: o vrăjitoare malefică l-a transformat pe prinț într-un șoricel și l-a înlocuit cu o sosie.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

2 decembrie 2019

Ora 18.00 – „O nouă poveste de Crăciun” – Last Christmas – (regia Paul Feig) – AP 12

Ora 20.00 – „Zavera” – (regia Andrei Gruzsniczki) – AP 12

4 decembrie 2019

Ora 18.00 – „Cărturan” – (regia Liviu Săndulescu) – AP 12

Ora 20.00 – „Maria, Regina României” – (regia Alexis Sweet Cahill) – AP 12

5 decembrie 2019

Ora 19.00 – „Tânărul Ahmed” – Le jeune Ahmed – (regia Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne) – PROIECȚIE SPECIALĂ ÎN CADRUL EUROPEAN CINEMA NIGHT – AP 12 – Prezintă Irina-Margareta Nistor

8 decembrie 2019

Ora 14.00 – „Cenușăreasa și prințul misterios” – (regia Lynne Southerland, Paulette Victor-Lifton) – 3D – PREMIERĂ – AG

 

„O nouă poveste de Crăciun”

Regia: Paul Feig

Cu: Emilia Clarke, Emma Thompson, Henry Golding, Michelle Yeoh

Gen film: Comedie, Romantic

Durată: 102 minute

 

Kate (Emilia Clarke) bântuie fără sens prin Londra pe fondul colindelor de Crăciun, și e toată un mănunchi de decizii neinspirate, consecință directă și enervantă a jobului ei de Elf într-un magazin cu tematică de sezon. Tom (Henry Golding) pare prea bun ca să fie adevărat când intră în viața ei și începe să pătrundă în adâncul sufletului ei. Dar, uneori trebuie să lași zăpada să cadă unde vrea ea, trebuie să-ți asculți inima, și… trebuie să crezi.

Emilia Clarke (Game of Thrones), Henry Golding (A Simple Favor, Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh și Emma Thompson sunt protagoniștii comediei romantice „O nouă poveste de Crăciun”, în regia lui Paul Feig (A Simple Favor, Spy, Bridesmaids), inspirată de melodia lui George Michael, după un scenariu de Emma Thompson (Sense and Sensibility, Bridget Jones’s Baby), laureată cu Oscar, și Bryony Kimmings.

„O nouă poveste de Crăciun” are în coloana sonoră muzica lui George Michael, inclusiv piesa clasică dulce-amăruie care îi dă și titlul. Filmul va lansa în premieră material nou muzical înregistrat de artistul care a vândut peste 110 milioane de albume și a înregistrat 10 single-uri care au fost pe primul loc în topuri de-a lungul carierei sale.

 

„Zavera”

Regia: Andrei Gruzsniczki

Cu: Dorian Boguță, Ioana Flora, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu

Gen film: Dramă

Durată: 88 minute

Ștefan Caragioiu, 50 de ani bătuți pe muchie, inginer constructor, are un blocaj existențial la moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahontu, de care e legat prin tot ce a făcut până acum în viață. Nic reprezintă tot ceea ce și-ar fi dorit Ștefan de la viață: charismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor.

Ce se întâmplă în clipa în care Nic moare accidental iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia decizii? Mai ales când descoperă că toate adevărurile în care a crezut până acum se clatină serios, inclusiv prietenia lui Nic.

 

„Cărturan”‌ ‌(regia‌ ‌Liviu‌ ‌Săndulescu)‌ ‌

Regia:‌‌ ‌Liviu‌ ‌Sandulescu‌ ‌

Cu:‌‌ ‌Teodor‌ ‌Corban,‌ ‌Dana‌ ‌Dogaru,‌ ‌Cristina‌ ‌Flutur,‌ ‌Adrian‌ ‌Titieni,‌ ‌Tudor‌ ‌Brătucu‌ ‌

Gen‌ ‌film:‌‌ ‌Dramă‌ ‌

Durată:‌ ‌‌90‌ ‌minute ‌

Viaţa‌ ‌lui‌ ‌Cărturan,‌ ‌un‌ ‌bărbat‌ ‌de‌ ‌60‌ ‌de‌ ‌ani‌ ‌care‌ ‌trăieşte‌ ‌într-o‌ ‌comună,‌ ‌este‌ ‌dată‌ ‌peste‌ ‌cap‌ ‌când‌ ‌află‌ ‌că,‌ ‌din‌ ‌cauza‌ ‌unei‌ ‌boli‌ ‌incurabile‌ ‌despre‌ ‌care‌ ‌nu‌ ‌ştia‌ ‌nimic,‌ ‌mai‌ ‌are‌ ‌de‌ ‌trăit‌ ‌foarte‌ ‌puţin.‌ ‌Situaţia‌ ‌lui‌ ‌este‌ ‌cu‌ ‌atât‌ ‌mai‌ ‌complicată‌ ‌pentru‌ ‌că‌ ‌îl‌ ‌are‌ ‌în‌ ‌grijă‌ ‌pe‌ ‌nepotul‌ ‌său‌ ‌de‌ ‌12‌ ‌ani,‌ ‌pe‌ ‌care‌ ‌bărbatul‌ ‌îl‌ ‌creşte‌ ‌singur‌ ‌de‌ ‌când‌ ‌aceste‌ ‌era‌ ‌foarte‌ ‌mic-‌ ‌el‌ ‌fiind‌ ‌singura‌ ‌rudă‌ ‌a‌ ‌copilului.‌ ‌Obişnuit‌ ‌cu‌ ‌dificultăţile‌ ‌vieţii,‌ ‌Cărturan‌ ‌îşi‌ ‌începe,‌ ‌astfel,‌ ‌mica‌ ‌odisee‌ ‌de‌ ‌dinaintea‌ ‌morţii.‌

 

„Maria, Regina României”

Regia: Alexis Sweet Cahill

Cu: Roxana Lupu, Daniel Plier, Adrian Titieni

Gen film: Dramă

Durată: 110 minute

 

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.

În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

 

„Tânărul Ahmed”

Regia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Cu: Idir Ben Addi

Gen film: Dramă

Durată: 90 minute

Frații Jean-Pierre Dardenne și Luc Dardenne primesc premiul pentru regia filmului Young Ahmed, despre radicalizarea unui tânăr, care vrea să își omoare profesoara de arabă pentru că nu le predă după Coran.

După ce decide să îmbrățișeze o interpretare extremistă a Coranului, tânărul belgian Ahmed devine obsedat de ideea de a-și ucide profesoara de arabă.

 

„Cenușăreasa și prințul misterios”

Regia: Lynne Southerland, Paulette Victor-Lifton

Cu: Cassandra Morris, Chris Niosi, R. Martin Klein, Tony Azzolino, Kirsten Day

Gen film: Animație

Durată: 90 minute

 

Cenușăreasa descoperă un secret care o va tulbura: o vrăjitoare malefică l-a transformat pe prinț într-un șoricel, și l-a înlocuit cu o sosie. Acum, Cenușăreasa și prietenii ei sunt hotărâți să-l salveze pe prințul adevărat, și să-l ajute s-o învingă pe vrăjitoarea cea rea.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet 3D: 15 lei

EUROPEAN CINEMA NIGHT – INTRAREA LIBERĂ

Detalii

Începe:
decembrie 2, 2019 @ 6:00 pm
Se termină:
decembrie 8, 2019 @ 2:00 pm
Cost:
Lei12- Lei15
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare