Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 17-23 februarie 2020

februarie 17, 2020 - februarie 23, 2020

Lei12 – Lei30

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 17-23 februarie 2020

Săptămâna aceasta, cinefilii pot viziona Balanța lui Lucian Pintilie, film relansat în versiune restaurată 4K, dar și Emma, o nouă ecranizare britanică după popularul roman al lui Jane Austen.

Filmul pentru copii Sonic the Hedgehog urmărește peripețiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ și îl prezintă pe Jim Carrey în rolul negativ.

În prezența a peste 240 de spectatori, va fi transmis și concertul lui André Rieu – „Tânăr la 70 de ani”. În cadrul evenimentului, violonistul evidențiază momentele sale preferate din cadrul concertelor susținute de-a lungul timpului.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

17 februarie 2020

Ora 18.00 – „Balanța” – (regia Lucian Pintilie) –  AP 12 – Versiune restaurată 4 K

Ora 20.00 – „Emma” – (regia Autumn de Wilde) – AP 12 – PREMIERĂ

19 februarie 2020

Ora 20.00 – „Emma” – (regia Autumn de Wilde) – AP 12

21 februarie 2020

Ora 16.00 – „Balanța” – (regia Lucian Pintilie) –  AP 12 – Versiune restaurată 4 K

Ora 19.00 – „André Rieu – Tânăr la 70 de ani” –  O călătorie fantastică prin concertele sale preferate din jurul lumii – Concert înregistrat

23 februarie 2020

Ora 14.00 – „Sonic the Hedgehog” – (regia Jeff Fowler) – AG – PREMIERĂ – 2D – Dublat

 

„Balanța”

Regia: Lucian Pintilie

Cu: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu

Gen film: Comedie, Dramă

Durată: 105 minute

 „Balanța” este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale.

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate.

Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină…

„Pentru Lucian Pintilie este un pariu câștigat. Regizorul a recurs la formula unui cinema direct, fără ornamente formale, cu episoade trepidante și umoristice, cu o narațiune de o admirabilă cursivitate.” – Dana Duma – 1992 (Cinema)

 

„Emma”

Regia: Autumn de Wilde

Cu: Anya Taylor-Joy, Josh O’Connor, Tanya Reynolds, Gemma Whelan, Bill Nighy

Gen film: Comedie, Dramă

Durată: 132 minute

Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ți găsești perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran. Frumoasă, deșteaptă și bogată, Emma Woodhouse este ca o regină care domnește fără rivală peste stupul ei în micuțul ei orășel natal.

Filmul e o satiră scăpărătoare a diferențelor de clasă socială, dar și a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abține să nu declanșeze o avalanșă de evenimente comice, romantice, dar și pline de suspans emoțional, prin deciziile ei neinspirate și gafele romantice. Oare-și va găsi și ea iubirea adevărată?

 

„Sonic the Hedgehog”

Regia: Jeff Fowler

Cu: Jim Carrey, James Marsden, Ben Schwartz

Gen film: Acțiune, Animație

Durată: 96 minute

Filmul Sonic the Hedgehog urmărește peripețiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ, împreună cu noul său prieten, Tom Wachowski (James Marsden). Sonic și Tom își unesc forțele pentru a-l opri pe diabolicul dr. Robotnik (Jim Carrey), care vrea să îl captureze pe Sonic și să-i folosească superputerile pentru a domina lumea.

Sonic the Hedgehog este o comedie de acțiune live-action bazată pe seria de jocuri video-blockbuster create de Sega, și care îl are ca protagonist pe legendarul arici superrapid.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet concert André Rieu: 30 lei

 

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Site-ul www.cinemaiasi.ro

Details

Start:
februarie 17, 2020
End:
februarie 23, 2020
Cost:
Lei12 – Lei30
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website