Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Premiera spectacolului „Emigranții”

decembrie 9, 2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei15.00- Lei20.00

„Emigranții” este cea mai nouă premieră pe care o pregătim publicului, o comedie după piesa scrisă de Slavomir Mrozek, în regia lui Cătălin Cucu. Vă așteptăm sâmbătă, 9 decembrie, la ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”. Prețul biletelor este de 20 de lei/ 15 lei cu reducere.

„Piesa este o lungă conversație între doi oameni diferiți, doi oameni care fac parte din clase sociale diferite. Doi oameni între care există o permanență confruntare cu o tentativă de omucidere și una de sinucidere, ambele eșuând în grotesc.

Toată piesa este un studiu psihologic asupra condiției de exilat.

Într-un subsol obscur, doi colegi de apartament, emigrantul politic „AA” și emigrantul economic „XX” discută între ei. Primul visează la ziua în care va scrie opera vieții sale, în timp ce al doilea agonisește bani, visând ca într-o bună zi se va întoarce în satul natal unde își va construi o casă.

Dialogul lor, la început banal, începe să ia o forma unui duel în care pas cu pas „AA”și „XX” se demască reciproc.
Inteligentul „AA” dezaprobă iluziile naive ale lui „XX” relevându-i prostia.

La rândul său, emigrantul „XX” descoperă secretul inteligentului „AA”, ipocrizia și pseudo-intelectualismul care-i mascau singurătatea.

Aceste două personaje par să contrasteze puternic, comunicarea dintre ei pare imposibilă, dar, de fapt unul nu poate exista fără celălalt. Ei sunt întruparea contradicțiilor. Nici unul nu este complet bun sau complet rău.
Împreună ei alcătuiesc tipologiile a mii de emigranți ce se află azi în Europa, emigranți ce devin sclavii propriilor vise”. Cătălin Cucu, regizor

Distribuția:

Dumitru Florescu – emigrantul economic „XX”
Codrin Dănilă – emigrantul politic „AA”

Regia: Cătălin Cucu
Scenografia: Viorica Perju și Titus Ivan
Coregrafia: Cătălina Negru
Efecte sonore: Gheorghe Șfaițer

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Detalii

Dată:
decembrie 9, 2017
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei15.00- Lei20.00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare