Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Premieră la Teatrul Luceafărul – Jack și vrejul de fasole

septembrie 22, 2019 @ 11:30 am - 1:00 pm

Lei16

Premieră la Teatrul Luceafărul – Jack și vrejul de fasole

Duminică, 22 septembrie, la ora 11.30, este programată cea dintâi premieră din această stagiune a Teatrului Luceafărul: Jack și vrejul de fasole.

Realizat pe un text de scenă imaginat de Oltița Cîntec după cunoscuta poveste englezească, spectacolul este realizat de regizorul Ion Ciubotaru, din echipa de creație făcând parte și Alina Dincă-Pușcașu (scenografia) și Diana Roman (muzica).

Sinopsis

Dramatizarea fructifică într-o manieră originală vechea poveste a lui Jack și a celor câteva boabe de fasole care îi vor schimba viața, dar a așezat câteva accente noi. Jack e un adolescent îndrăgostit de fotbal, deh, e britanic!, visând să ajungă o vedetă a sportului-rege. Câteva momente de free-style (Felicia Purice Russ) vor face deliciul privitorilor căci „Fotbalul e cel mai tare/Când ești iute de picioare/Pasă, dribling, fete, șut/Și portarul a căzut!”. Părinții lui Jack sunt plecați la muncă într-un alt comitat, iar el a rămas în grija mătușii, care e avidă de bani. Personajele poartă nume englezești care le și caracterizează (Mătușa e Greedy, căpcăunii au devenit Doamna și Domnul Giant, Moșul care îi oferă cinci boabe de fasole în schimbul văcuței Milky e Moș Fate etc.), iar tonul general al narațiunii scenice e în cheie comică și educativă.

Jack și vrejul de fasole le va plăcea atât celor mici, cât și celor mari, semantica sa fiind edificată pe nivele de adresabilitate.

Regizorul Ion Ciubotaru spune că „ideea pe care am construit spectacolul e vorba aceea plină de înțelepciune că «lăcomia strică omenia». Cu toții vrem mai mult și mai mult, adesea scăpând din vedere că nu acumularea de bogății și de obiecte ne face, de fapt, fericiți, ci afecțiunea și bucuria de a dărui emoții pozitive celor apropiați și celor în situații dificile.”

Distribuția

Pentru a oferi posibilitatea trupei de la Luceafărul de a se prezenta în proiecte cât mai diverse, noua creație este realizată cu o distribuție dublă, actorii urmând să joace alternativ. Iată protagoniștii: Jack – Alex Iurașcu / Sebastian Munteanu; Mătușa Greedy – Liliana Mavriș Vârlan / Ionela Arvinte; Domnul Giant – Dragoș Maftei / Paul Sobolevschi; Doamna Giant – Elena Zmuncilă / Mariana Teleman; Moș Fate – Cristian Gheorghiu / Viorel Vârlan.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro. Prețul unui bilet la premieră este 16 lei.

Detalii

Dată:
septembrie 22, 2019
Oră:
11:30 am - 1:00 pm
Cost:
Lei16
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare