Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Poetul Andrei Novac în lectură publică la Iaşi

februarie 27, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Poetul Andrei Novac în lectură publică la Iaşi

Miercuri, 27 februarie 2019, la Iaşi, începând cu ora 19:00, la Librăria Cartea Românească din Iaşi

Librăria Cartea Românească din Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iaşi invită publicul iubitor de poezie la un regal poetic semnat de Andrei Novac. Poetul va susţine miercuri, 27 februarie 2019, la Iaşi, începând cu ora 19:00, în spaţiul de evenimente al librăriei situată în b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 2, un recital.

Totodată, în cadrul evenimentului va fi lansat cel mai recent volum de poeme semnat de Andrei Novac, “Prin închisori şi prin libertare”, publicat la Editura Cartea Romaneasca în a doua parte a anului 2018 şi lansat în premieră la prestigiosul Târg de carte Gaudeamus de la Bucureşti. Despre cartea şi opera poetică a autorului vor vorbi scriitorii Daniel Corbu şi Paul Gorban.

Despre cel mai recent volum al poetulu scriitorul Felix Nicolau scrie pe coperta patru a cărţii: “Prin închisori şi prin libertate propune un discurs poetic surprinzãtor de unitar. O înşiruire de termeni-refren (închisoare, sensibilitate, vis, umbre, moarte, tãceri) extrage esenţialul unei scriituri centrate pe intensitate. În cãutarea profunzimii sunt folosite metafore şi comparaţii ce niciodatã nu vor friza derizoriul. Spectrul redus de culori adânceşte viziunile-cãrţi poştale doar atât cât ele sã nu devinã patetice. Un expresionism bine temperat, dar cu mizã majorã.”, iar Cornel Ungureanu opinează: “Intensitatea lirică a asumării statutului de literat (de excepţie a rostirii) nu îl aşază sub semnul unei generaţii sau promoţii literare, ci sub semnul unei geografii literare fericite.”

 

Andrei Novac

(n. la 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu) este licen‏ţiat în istorie al Universită‏ţii de Vest din Timişoara. A colaborat cu majoritatea revistelor literare din România. A publicat volumele: Poezii (2000), Miez de talpă (2003), A nouăsprezecea inimă de înger (2003), Vârsta sării (2006), Locul în care întorc tramvaiele (2008), Aceiaşi (2011), Regula timidităţii (2016). Este prezent în mai multe antologii. Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2009 şi al cenaclului Qpoem din 2016.

Details

Date:
februarie 27, 2019
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Event Categories:
,

Organizers

Librăria Cartea Românească din Iaşi
Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iaşi

Venue

Librăria Cartea Românească din Iaşi
B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 2
Iași, România
+ Google Map
View Venue Website