Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Phoenix

noiembrie 8, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 8 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german “Phoenix” în regia lui Christian Petzold, care descrie o poveste cutremurătoare despre puterea iubirii, despre identitate și renaștere.

Inspirat de romanul „Return from Ashes” scris de Hubert Monteilhet, Petzold creează un film de holocaust fără egal, în măsura în care se referă la efectele secundare ale traumei, fără a arăta ororile războiului.

La scurt timp după încheierea celui de-al doilea Război Mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, cu leziuni faciale grave suferite în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Deşi nu s-a recuperat complet în urma intervențiilor chirurgicale de reconstrucție facială suferite, decide să pornească în căutarea soțului ei, Johnny, deși acesta o trădase o dată naziștilor, lucru de care cel puțin prietena ei, Lene, este ferm convinsă.

Johnny, convins că soţia lui a murit, nu o recunoaște, percepe doar o asemănare tulburătoare cu soţia lui și vrea să se folosească de acest lucru: Nelly ar trebui să joace rolul de soție, astfel încât el să obţină averea familiei ei, ucise în timpul Holocaustului. Nelly intră în joc şi devine propria ei dublură în încercarea de a-şi recupera viaţa dinainte.

Phoenix povestește despre o întoarcere imposibilă la viaţa anterioară și despre o identitate pierdută pentru totdeauna.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

Details

Date:
noiembrie 8, 2017
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Centrul Cultural German
Strada Lascăr Catargi 38
Iași, 700107 România
+ Google Map
Phone
0232 214051
View Venue Website