Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

“Phantom Thread” – Firul fantomă

martie 2, 2018 @ 6:00 pm - 8:30 pm

Lei12.00

Regia: Paul Thomas Anderson

Cu: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville și Vicky Krieps
Gen: dramă, romantic
Durată: 130 minute

Firul fantomă, un film despre marele designer Reynolds Woodcock este de 6 ori nominalizări la Oscar, pentru categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor în rol principal (Daniel Day Lewis), Cea mai bună actriță în rol secundar (Lesley Manville), Cele mai bune costume, Cea mai bună coloană sonoră originală.

Aceste nominalizări se alătură celor de la Globurile de Aur – categoriile Cel mai bun actor, Cea mai bună coloană sonoră originală, și celor de la premiile BAFTA – Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță în rol secundar, Cele mai bune costume, Cea mai bună coloană sonoră originală.

Această capodoperă dramatică regizată de Paul Thomas Anderson cumulează 32 premii câștigate și 86 de nominalizări.

Amplasat în Londra elegantă a anilor ’50, FIRUL FANTOMĂ este povestea celebrului designer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), și a surorii sale, Cyril (Lesley Manville), care domină lumea modei britanice, îmbrăcând familia regală, staruri de cinema, moștenitoare bogate, aristocrate, debutante și doamne din lumea bună în stilul distinct al casei de modă Woodcock. Prin viața lui Reynolds Woodcock, burlac convins, se perindă femei care îi aduc inspirație și îi oferă companie, asta, până în ziua când acesta o cunoaște pe Alma (Vicky Krieps), o femeie tânără și cu o voință puternică. Alma devine rapid o prezență constantă în viața lui, ca iubită și muză artistică. Dar Reynolds își dă seama că existența lui, până atunci perfect planificată și mereu ținută sub control strict, va fi bulversată de dragostea pe care i-o poartă acestei femei.

Cu acest nou film, Paul Thomas Anderson dă viață unui portret dublu, atât al artistului aflat la o experiență nouă și extrem de creativă, cât și al femeii care face ca lumea acestuia să meargă înainte.

Detalii

Dată:
martie 2, 2018
Oră:
6:00 pm - 8:30 pm
Cost:
Lei12.00
Categorie Eveniment:

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare