Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Peste 50 de evenimente culturale, 10 festivaluri, 10 expoziții fotografie, pictură și grafică ce vor aduna peste 10.000 de studenți

februarie 10, 2020 - februarie 17, 2020

Peste 50 de evenimente culturale, 10 festivaluri, 10 expoziții fotografie, pictură și grafică ce vor aduna peste 10.000 de studenți

În cadrul primei conferințe de presă de anul acesta, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași, Bogdan Crucianu, a prezentat calendarul de evenimente al anului 2020 și noua sesiune de înscrieri la cluburile aristice.

În anul 2020, Casa de Cultură a Studenților din Iași prezintă în peisajul cultural activități educative-culturale organizate fie în parteneriat sau colaborare cu alte organizații studențești, fie instituții publice.

,,După o serie de întâlniri cu reprezentanții asociațiilor studențești, am definitivat programul de evenimente pentru anul în curs, la Casa de Cultură a Studenților din Iași urmând să fie organizate peste 50 de evenimente, festivaluri, spectacole și acțiuni culturale. Vreau să punctez faptul că vom continua cu acele evenimente care au devenit deja o tradiție pentru noi și pentru lumea studențească, cum este Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, Festivalul de Creație Vestimentară „Art East” sau FEStudIS, însă vom avea și surprize pentru public. Este important de știut că, prin acest program de evenimente, ne-am dorit să acoperim o paletă cât mai vastă de activități și domenii, astfel încât spectacole și festivalurile noastre să ajungă la un număr cât mai mare de tineri, determinându-i să se implice pe viitor în acțiuni studențești, să-și fructifice creativitatea, imaginația și energia“ a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Referitor la activitățile din luna februarie 2020 vă vom prezenta numeroase activități culturale. Iubitorii de cultură sunt așteptați pe 14 februarie la o expoziție colectivă a membrilor de la Clubul de Arte Vizuale ,,ConceptArt“, urmând să fie expuse în foaierul instituției mai multe portrete re realizate de tinerii studenți care și-au transformat pasiunea pentru fotografie în artă care și-au transformat pasiunea pentru fotografie în artă și au surprins cele mai frumoase stări la cei din jurul lor.

Astfel, pe data de 16 februarie 2020, ora 19:00 va fi pus în scenă la cererea publicului piesa de teatru ,,Bani din cer“, în regia Andrei Ciobanu, ce a avut premiera în cadrul Festivalului de Teatru ,,Aurel Luca“.

Pe 19 februarie 2020 marcăm ,,Ziua Brâncuși“ printr-un eveniment care va prezenta un film despre marele sculptor român, Constantin Brâncuși. Evenimentul va fi coordonat de cluburile ,,Concept Art“ și Clubul ,,Fabrica de Voluntari“.

,,Am considerat că ziua de 19 februarie trebuie serbată de noi, aici la Casa de Cultură a Studenților, într-un mediu în care promovăm arta, creația și talentul. Mă bucur să constat că tinerii manifestă un profund respect pentru Brâncuși și sunt deschiși către evenimente culturale“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

În perioada 11 martie-2 aprilie 2020, Casa de Cultură a Studenților din Iași împreună cu asociațiile studențești, organizează Festivalul Artei și Creației Studențești ,,GAUDEAMUS“, proiect prin care încercăm de șapte ani să scoatem în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale.

În perioada 7-15 aprilie 2020 va avea loc Festivalul ,,UNIVERSITARIADA“, eveniment prin care promovăm sporturile de echipă precum airsoft-ul, fotbalul, voleiul mixt, tenis de masă mist, și ștachetă. Timp de 9 zile împreună cu organizațiile studențești și partenerii, vom realiza mai multe competiții între tinerii pasionați de sport.

În perioada 12-16 mai 2020 se va desfășura la Iași cea de-a XX-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni FEstudIS“, ce are ca scop participarea activă la evenimente organizate de asociațiile studențești, oferind tinerilor ieșeni oportunitatea de a se imlica în cadrul a mai multor evenimente variate.

Casa de Cultură a Studenților din Iași a dat startul celei de-a doua sesiuni de cursuri gratuite pentru studenți din acest an universitar, care se desfășoară în perioada 3 februarie – 1 martie 2020. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri se pot înscrie studenți, masteranzi, doctoranzi pasionați de artă din Iași sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puțin o dată pe săptămână.

Timp de patru luni, cursanții vor călători prin universuri culturale, ce vor deveni sursă de inspirație în cadrul workshopurilor de creație din domeniile: literatură, dans modern și sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică și electrică.

Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artiști cu pregătire și experiența evenimentelor și proiectelor culturale. Înscrierile se realizează online pe www.ccsiasi.ro și la secretariatul instituției sau direct la refrenții de specialitate.

,,În octombrie 2019 au beneficiat de cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași peste 500 studenți și ne dorim ca 2020 să aducă o creștere a numărului de tineri care să se implice în activitățile organizate de noi“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Detalii

Începe:
februarie 10, 2020
Se termină:
februarie 17, 2020
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Casa de Cultură a Studenților
Telefon
0232 410 615
Email
contact@ccsiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa de Cultură a Studenţilor
Strada Vasile Conta 30
Iași, 700106 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 410615
Vezi site-ul web Loc de desfășurare