Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Peste 15 de evenimente culturale, 3 festivaluri și aproximativ 300 de tineri înscriși la cursurile gratuite de la Casa de Cultură a Studenților din Iași

martie 5, 2020 - martie 31, 2020

Gratuit

Peste 15 de evenimente culturale, 3 festivaluri și aproximativ 300 de tineri înscriși la cursurile gratuite de la Casa de Cultură a Studenților din Iași

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 4 martie 2020, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași, Bogdan Crucianu, a prezentat situația ultimei sesiuni de înscrieri la cursurile gratuite dedicate tinerilor, dar și programul cultural din cadrul lunii martie.

Casa de Cultură a Studenților Iași organizează anual două sesiuni de înscrieri la cursuri susținute de referenții de specialitate din cadrul departamentului cultural al instituției. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri s-au înscris studenți, masteranzi, doctoranzi pasionați de artă din Iași sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puțin o dată pe săptămână.

,,În perioada 3 februarie – 1 martie 2020, aproximativ 300 de tineri au ales cursuri din domeniile: literatură, dans modern și sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică și electrică. Cei mai mulți dintre aceștia au ales cursurile de la Ansamblul Folcloric Studențesc «Doina Carpaților» Iași, club cu care ne mândrim de fiecare dată“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

Referitor la activitățile din luna martie 2020 vă vom prezenta 15 evenimente culturale, 3 festivaluri, o expoziție foto și traninguri săptămânale.

Iubitorii de cultură sunt așteptați miercuri, 4 martie 2020, ora 19:00 la evenimentul intitulat ,,Mărțișoare Folclorice“, unde vom reuni pe aceeași scenă Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” coordonat de dirijorul Marinică Botea și coregraful Mihaela Cojocaru, Ansambul Folcloric Studențesc „Mugurelul”, coordonat de Ionuț Timofte și coregraf Dr. Cătălin Hilițanu și Ansambul Folcloric „Suflet de român”, coordonat de profesor Lili Rădeanu și instructor coregraf Dan Nechita.

Fiecare ansamblu vă va încânta cu suite de dansuri din toate zonele țării. Soliștii Roxana Cojocaru Serea, Luiza Maria Lauș , Roxana Filip și Ionuț Timofte vă vor încânta cu vocile lor. Accesul se face pe bază de invitație.

 

Vineri, 6 martie 2020, trupa de teatru “Ludic“ a Casei de Cultură a Studenților Iași vă prezintă două spectacole ,,Insula Femeilor“, regia Andrei Ciobanu, de la ora 17:00, respectiv 19:00. De data aceasta vă prezentăm un spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani. Accesul la spectacole se face pe bază de invitație.

,,Patru femei naufragiate pe o insulă pustie, fără bărbați, în frunte cu Lady Robinson, cu Elen, divorțata de 5 bărbați, Ala – visătoare și alcoolică și Venera – o dansatoare la bară așteaptă cu febrilitate de ani de zile să pice măcar un bărbat pe insula lor. În așteptarea bărbatului, ele fac diferite lucruri care de care mai ciudate pentru a trece timpul mai repede. În cele din urmă, pe insulă ajunge bărbatul mult dorit, dar… surpriză! El nu e atras deloc de femei. Cum vor rezolva cele patru locuitoare ale insulei situația, rămâne de văzut! Toate acestea în… Insula femeilor!“

Din distribuția spectacolul fac parte tinerii: Camelia Coneschi, Melissa Păuleț, Claudia Pîslaru, Diana Ciobanu, Livia Hanghicel, Maria Ilie, Cristina Varhanioschi, Florin Bohotineanu.

,,Mă bucur că după ce am pus în scenă spectacolul «Bani din cer», care s-a jucat cu sala plină, am reușit să aduc în atenția dumneavoastră, o nouă piesă care e sold out din primele zile de promovare“, a declarat Andrei Ciobanu, regizorul de la Teatrul Ludic.

Datorită numărului mare de cereri la acest spectacol va mai avea loc o reprezentație vineri, 13 martie 2020, ora 19:00, sala Aurel Luca.

În perioada 11 martie-2 aprilie 2020, Casa de Cultură a Studenților din Iași împreună cu asociațiile studențești, organizează Festivalul Artei și Creației Studențești ,,GAUDEAMUS“, proiect prin care încercăm de șapte ani să scoatem în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale.

,,Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“ este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenților din Iași, organizat împreună cu asociațiile și ligile studențești din Iași.

Studenții formează alianțe între 2-3 asociații sau ligi studențești și prezintă în cadrul competiției un program cultural artistic care a cuprins maxim zece momente artistice, care s-au încadrat în maxim 120 minute de spectacol, unde au obținut un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură a Studenților din Iași, și a prezenței studenților și profesorilor la spectacole, stabilindu-se clasamentul final. Participanții din cadrul spectacolelor sunt studenți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți denumiți în continuare studenți. În timpul actului artistic sunt cel puțin 75 % studenți sau profesori.

După înscrierea în competiție, tinerii gândesc o regie și o tematică a unui spectacol stabilită de fiecare alianță în parte. Fiecare participant înscris în competiție au posibilitatea de a consulta oricare referent de specialitate din cadrul instituției pentru a crea un spectacol cât mai bun. Membrii din consiliul artistic, care au și rol de jurizare au și obligația de a-i îndruma pe studenți să realizeze cele mai bune momente artistice. Ba chiar mai mult decât atât aceștia îi invită să participe la cursurile pe care le țin zilnic la Casa de Cultură a Studenților.

,,Prin acestă competiție, tinerii au șansa de a crea o relație strânsă cu profesorii pe care îi au la facultate, chiar pe aceeași scenă. Totodată, cadrele didactice sunt deschise în a le veni în ajutor tinerilor, evoluând și aceștia pe aceeași scenă cu studenții“, a declarat Bogdan Crucianu, directorul instituției.

La finalul fiecărei reprezentații juriu vor oferi conform regulamentului festivalului, un punctaj demonstrațiilor artistice pe care le-au văzut pe scenă. Pe lângă aceste note date de juriu obiectiv de specialitate se ia în calcul și numărul de spectatori aflați în sală la eveniment. La finalul tuturor spectacolelor se realizează și Gala Laureațiilor Gaudeamus pe 6 aprilie 2020, ora 19:00, unde vor fi deliberate clasamentele din competiție.

Vineri, 13 martie 2020, ora 18:00, în sala Foaier, Clubul de Arte Vizuale ,,ConceptArt“ al Casei de Cultură a Studenților din Iași vă prezintă o nouă expoziție foto realizată de membrii clubului. De data aceasta am ales fotografia alb negru ce au mai mult dramatism.

Festivalul Național de Umor și Satiră “UMOR’N’IAȘI 2020“ se va desfășura în perioada 16 – 22 martie 2020. Proiectul stimulează participarea tinerilor la viața comunității într-un mod mai inedit, prin umor. Festivalul “UMOR’N’IASI“ a luat ființă în anul 2014, când una din prioritățile programului Tânăr în Acțiune, finanțat de Uniunea Europeană, era stimularea participării tinerilor la vot.  Concursul Național de Umor și Satiră care are următoarele categorii: pantomimă, moment umoristic, cântec satiric, stand up, improvizație, caricatură, fotografie umoristică, text umoristic, film de scurtmetraj. Concursul are ca temă în fiecare an implicare tinerilor în viața comunității, stimularea participării tinerilor la vot. La acest concurs participă trupe formate din liceeni din Iași, trupe ale studenților dar și trupe invitate din afara orașului. În acest an ne-am propus să organizăm și o seară de filme realizate de către televiziunea TVR, cu mari actori, pe care să o organizăm într-un cinematograf din Iași Vom organiza o expoziție în Foaierul Casei de Cultură a Stundeților din Iași cu materialele trimise la concurs: caricatura, fotografie umoristică.

În perioada 21-22 martie 2020 ne alăturăm evenimentului ,,GREEN FESTIVAL 2020“, ce are ca scop combaterea poluării din orașul nostru prin plantarea a minim 1000 de puieți. Toți cei care vor să se alăture pot completa formularul de înscriere din cadrul evenimentului creat pe rețeaua Facebook denumit ,,Plantăm o pădure cât o Românie-Green Festival“. Pe 22 martie 2020 în cadrul acestui festival va avea loc o campanie de ecologizare în Iași. Zona care va fi curățată va fi anunțată cât mai aproape de eveniment.

Pe data de 25 Martie 2020, ora 18:00, Clubul de Muzică Ușoară ,, Richard Oschanitzky“ vă invită în sala ce poartă același nume la un atelier de improvizație și jazz. Invitatul special al serii este profesorul universitar Dan Spînu de la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu“ Iași. Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile în sală.

Săptămânal, la Casa de Cultură a Studenților din Iași au loc traininguri de formare la cursul ,,Managementul Evenimentelor“, nivel începător și avansat, susținute de referentul Adrian Căliman. Tinerii se pot înscrie la aceste traininguri prin intermediul unui formular pe pagina de facebook ,,Fabrica de Voluntari“. Aceste traininguri sunt gratuite pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 15-35 de ani.

Detalii

Începe:
martie 5, 2020
Se termină:
martie 31, 2020
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Casa de Cultură a Studenților
Telefon
0232 410 615
Email
contact@ccsiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa de Cultură a Studenţilor
Strada Vasile Conta 30
Iași, 700106 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 410615
Vezi site-ul web Loc de desfășurare