Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Pârtia de cultură”, ediția a II-a, 15 mai 2021

mai 15, 2021

Gratuit

„Pârtia de cultură”, ediția a II-a, 15 mai 2021

Ateneul Național din Iași organizează sâmbătă, 15 mai 2021, începând cu ora 10.00, proiectul de ecologizare „Pârtia de cultură”, ediția a II-a.

Managerul instituției, domnul Andrei Apreotesei:

„Pe lângă programele cultural-artistice și educaționale pe care Ateneul ieșean le dezvoltă, implicarea în viața comunității prin acțiuni de mediu reprezintă o prioritate pentru noi.

Proiectele de plantare, de reamenajare sau ecologizare fac parte din programul Ateneului, constituind o direcție de transmis generațiilor viitoare.

Pârtia de schi, din Copou, este o locație familiară, atât celor ce practică sporturi de iarnă, în anotimpul rece, cât și celor ce participă la evenimentele cultural-artistice, organizate, aici, în restul anului.”

„Pârtia de Cultură”, ediția a II-a este o campanie de ecologizare a pârtiei de schi din Copou, unind sub aceeași inițiativă instituții publice, culturale, de învățământ, reprezentanți ai mediului privat și voluntari.

La prima ediție, desfășurată în luna martie 2019, cei peste 150 de voluntari au strâns aproximativ 40 mc de deșeuri, atât de pe pârtia de schi, cât și din pădurea care delimitează zona de agrement.

Noutățile celei de-a doua ediții constau în colectarea selectivă a deșeurilor și în petrecerea timpului liber alături de familie, după finalizarea acțiunilor din prima parte a zilei, dat fiind faptul că în data de 15 mai sărbătorim, la nivel internațional, „Ziua Familiei”.

Momente artistice vor fi oferite de membrii Corului de Copii al Municipiului Iași și de tinerii din cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Pentru încurajarea micilor ecologiști, la finalul campaniei, Minitropolis va oferi un atelier de plantat semințe în ghivece personalizate tuturor micilor participanți implicați.

Activitățile sportive sunt, de asemenea, încurajate, spațiul fiind extrem de ofertant, din acest punct de vedere.

„Sperăm, astfel, la o zi dedicată celor mici și celor mari, deopotrivă. Ne dorim să redescoperim plăcerea de a petrece timp împreună, în aer liber, alături de familie, prieteni și animalele noastre de companie, cu mișcare și cu relaxare, deopotrivă.”, a mai adăugat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului ieșean.

În intervalul 9.30 – 10.00 așteptăm participanții în partea de sus a pârtiei, la cabane, pentru înregistrare și instructaj, urmând ca de la ora 10.00dăm startul transformării estetice a pârtiei.

Proiectul este organizat de Ateneul Național din Iași, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Servicii Publice Iași S.A., Salubris S.A., Direcția Silvică Iași, Casa de Cultură a Studenților Iași, Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași, Minitropolis, organizatorii festivalurilor Rock’n’Iasi și Rocanotherworld, Clubul Fabrica de Voluntari, Misavan, Stefana S.R.L., Espressini Services S.R.L.

Detalii

Dată:
mai 15, 2021
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizatori

Ateneul din Iași
Primăria Municipiului Iași

Loc de desfășurare

Pârtia de Ski Iași
Șos. Sărărie nr 78
Iași, România
+ Hartă Google