Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Orașul”, un spectacol „Fără Zahăr”

octombrie 31, 2019 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Lei12

„Orașul”, un spectacol „Fără Zahăr”

Ca să explicăm rapid titlul, precizăm că spectacolul „Orașul” este realizat de cei doi muzicieni din celebra trupă „Fără zahăr”, cu patru actrițe super-talentate din echipa Teatrului Luceafărul Iași.

Proiectul a demarat la ideea teatrologului Oltița Cîntec, iar Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș au dezvoltat-o creativ în stilul care i-a impus și i-a făcut atât de populari.

Scenariul și-a propus portretizarea generică a metropolei, a Iașiului, dar, în fond, a oricărei așezări urbane de mari dimensiuni, care e supraaglomerată, care are periferie („Periferia face să crească România/Periferia, aici domneşte bucuria/Periferia va lua planeta cu asalt/De-ndată ce primarul trage apă şi asfalt./La periferie, eşti mai aproape de natură/Luna orbitează pe şoseaua de centură/Hai, accelerează şi dacă nervii nu te lasă/În maxim patru ore cu maşina eşti ACASĂ.”, sună un refren), care e luat cu asalt în fiecare toamnă de studenți ce se maturizează, care are statui ce vorbesc, elevi suprasolicitați de atâtea meditații, teme, activități extra-curriculare, oameni veșnic grăbiți, ahtiați după shopping și prinderea unor oferte la vânzare, străbătut de autobuze vechi, obosite etc. Versurile cântecelor din „Orașul” sunt scrise de Bobi Dumitraș în maniera bine cunoscută: inventiv, ironic, neașteptat, ludic.

Regia muzicală a lui Bobo Burlăcianu a găsit cele mai potrivite ritmuri pentru un spectacol-concert dinamic, tonic. „Orașul e un adversar redutabil şi prietenos, cu care ne luptăm zilnic cu sportivitate și respect, pe care  îl iubim sau îl detestăm, după caz, dar rămânem mereu împreună. Suntem cu toţii stafide într-o prăjitură din ciment.”, precizează artiștii  trupei „Fără zahăr”.

Actrițele din distribuție au certe calități muzicale și sunt foarte talentate. Bobo Burlăcianu a lucrat cu ele partea muzicală, iar Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Beatrice Volbea și Elena Zmuncilă interpretează vocal, instrumental și actoricește personaj după personaj, în momente solistice și de grup, purtând publicul într-o călătorie imaginară prin oraș.

Spectacolul-concert „Orașul” a participat deja la două festivaluri – Festivalul „Miturile cetății” din Constanța și Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. Ieșenii îl pot viziona în perioada imediat următoare la sala mare a Teatrului Luceafărul.

Reprezentația este programată joi, 31 octombrie. Bilete, la casieria Teatrului Luceafărul și pe www.bilet.ro. Preț bilet 12 lei.   

Detalii

Dată:
octombrie 31, 2019
Oră:
7:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare