Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Omul mulțime

iulie 21, 2017 @ 8:00 am - august 20, 2017 @ 5:00 pm

Gratuit

Borderline Art Space propune publicului o expoziție inedită intitulată „Omul mulțime”, ce pune în legatura două spații din Iași în care vor fi expuse simultan instalațiile cinetice produse de Lolo & Sosaku, un duo artistic care activează în Barcelona.

Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18:00 la Palatul Culturii (Sala voievozilor) și va continua de la ora 19:00 la galeria Borderline Art Space (str. Belvedere nr. 18). Expoziția, curatoriată de Laura Tammen (Tangent Projects), va putea fi vizitată până pe data de 20 august 2017.

„Omul mulțime” își propune să conecteze cele două spații expoziționale și reflectă scopul lor social, inerența conotațiilor sau așteptările și posibilitățile acestora. Titlul expoziției trimite către conceptul hombre masa al lui Ortega y Gasset, concept prin care se examinează criza politică și socială a Europei, cât și civilizația occidentală în general.

Avertizarea sa împotriva conformității maselor și tendinței acestora de a nega creativitatea individuală și libertatea este prevestitoare – anticipând marile și distrugătoarele mișcări în masă ale ideologiilor care au dominat atât Europa, cât și restul lumii pentru o perioadă de timp considerabilă – și cu atât mai relevantă în contextul actual.

Începând cu anul 2004, duo-ul artistic Lolo (Buenos Aires, 1977) și Sosaku (Tokyo, 1976) s-a axat pe fuzionarea experimentală a artei și sunetului. Rezultatul este o investigație neîncetată a corelațiilor dintre mișcare și sunet, pusă în practică prin metode alternative, netradiționale.

Lucrările artiștilor Lolo & Sosaku au fost expuse la Museo Reina Sofia, Madrid (2009), Museu da Imagem e do Som, São Paulo (2010), Fundação Casa França Brasil, Rio de Janeiro (2011), Sónar, Barcelona (2012), Matadero, Madrid (2013), Fundació Gaspar, Barcelona (2016), Festival Bien Urbain, Besançon, Franța (2016) și la Power Station of Art, Shanghai (2016). „Omul mulțime” reprezintă prima expoziție în România a celor doi.

Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.

Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vieții sociale. Organizator: Asociația Culturală AltIași. Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național. Partener: Complexul Muzeal Național Moldova. Sponsor: Gramma Winery. Partener media: WINK.

Details

Start:
iulie 21, 2017 @ 8:00 am
End:
august 20, 2017 @ 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Borderline Art Space
Strada Belvedere 18
Iași, 700555 România
+ Google Map
Phone
0722 379395
View Venue Website