Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„O stea în reci nemărginiri” –  Eminescu 170

ianuarie 14, 2020 @ 8:30 am - ianuarie 31, 2020 @ 8:00 pm

Gratuit

„O stea în reci nemărginiri” –  Eminescu 170

Expoziție de carte organizată de Departamentul Colecții Speciale, deschisă în perioada 14-31 ianuarie, în spațiul expozițional de la etajul I al sediului central

În semn de prețuire și admirație, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” îl omagiază de Ziua Culturii Naționale, la cei 170 de ani de la naștere, pe „poetul nepereche”. Eminescu și-a depășit epoca și a schimbat totul în sfera poeziei, devenind un strălucit exponent al literaturii române și universale.

Așa cum au spus-o exegeții operei poetului, Eminescu este valoarea absolută a culturii româneşti. Apărut în literatura secolului al 19-lea ca „un meteor din alte lumi”, Eminescu  a creat într-un timp scurt o operă artistică cu nebănuite valențe, care, după mai bine de o sută de ani,  nu a fost încă complet descifrată. Necunoscând terestrele hotare, creația sa a pătruns și în spațiul altor culturi prin traduceri.

Primele traduceri în limbile germană, franceză și engleză sunt expuse astăzi alături de ediții bibliofile ale operei poetului. Preocuparea oamenilor de cultură, scriitori, traducători, ilustratori și tipografi de a contribui la editarea operei eminesciene este oglindită și de edițiile liliput ale poemului „Luceafărul” sau de reeditările ediției princeps care pot fi admirate de publicul larg în cadrul expoziției.

 

Detalii

Începe:
ianuarie 14, 2020 @ 8:30 am
Se termină:
ianuarie 31, 2020 @ 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”
Strada Păcurari 4
Iași, 700511 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 264245
Vezi site-ul web Loc de desfășurare