Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O lună plină de proiecte și evenimente culturale la Ateneul Național din Iași

octombrie 7, 2019 - octombrie 31, 2019

O lună plină de proiecte și evenimente culturale la Ateneul Național din Iași

Program Octombrie – 2019

La avanpremiera „MO”, planificată pe 2 octombrie, de la ora 20.00, toate locurile au fost deja ocupate, dar cinefilii sunt așteptați la ediția a IV-a a Festivalului Les Films des Cannes, care ajunge la Iași în perioada 18 – 20 ocombrie.

Printre spectacolele de teatru ale lunii octombrie se numără „Despre oameni și cartofi”, în regia lui Radu Afrim, care va avea loc joi, 3 octombrie. Conceput ca teatru-documentar, spectacolul urmărește ce s-a întâmplat cu familiile a nouă persoane care au fost spulberate de un tren, când se întorceau de la cules de cartofi. Fiind zilieri și de etnie romă, accidentul nu a captat atenția presei și a opiniei publice, iar piesa de teatru îmbină mărturii și cadre de documentar.

Tot în această lună se joacă și comedia „Atenție, aterizăm”, o producție internă, adaptare după opera „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti. Șase personaje savuroase trec cu multă poftă de viață printr-o mulțime de situații amuzante, în apartamentul parizian al unui arhitect. Piesa de teatru are loc marți, 29 octombrie, la ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole.

Programul muzical include proiectarea concertului Metallica, susținut împreună cu Orchestra din San Francisco, la 20 de ani după lansarea albumului S&M.

Tot în luna octombrie va avea loc și Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”.

Lista completă a evenimentelor din stagiunea lunii octombrie se regăsește pe pagina de Facebook a Ateneului Național din Iași.

Detalii

Începe:
octombrie 7, 2019
Se termină:
octombrie 31, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare