Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

New Nationalisms in the Heart of Europe (Noi naționalisme în inima Europei)

septembrie 1, 2017 @ 8:00 am - octombrie 31, 2017 @ 5:00 pm

Gratuit

Proiectul de lungă durată New Nationalisms in the Heart of Europe (Noi naționalisme în inima Europei) conține reportaje video ale unor demonstrații politice, blocade și proteste, deseori surprinzând ceea ce nu este acoperit de știrile TV.

Lucrările de artă ale lui Tomáš Rafa ating subiecte politice ce devin subiectul disputelor publice în care Tomáš RAFA ia parte în mod activ ca artist și ca activist.

Rasismul, xenofobia, protestele, demonstrațiile și blocadele sunt subiectele sale. El prezintă materiale mai degrabă “așa cum sunt”, fără a-și face vizibile propriile opinii.

Deoarece mulți slovaci non-roma se simt amenințați de persoanele de etnie romă, un zid a fost construit pentru a separa cetățeni cu statut etnic sau cultural diferit. Aceste granițe vizibile sunt în contradicție cu respectul oficialităților pentru egalitate, așadar sunt numite “ziduri pentru sporturi” și sunt folosite în mod oficial pentru recreere. Din acest motiv, câteva municipalități au fost de acord cu proiectul lui Rafa de a picta câteva dintre aceste ziduri cu “motive sportive“. Împreuna cu tineri de etnie romă, el a a creat un comentariu sarcastic a ipocriziei autorităților.

Expoziția Tomáš RAFA: New Nationalisms in the Heart of Europe este realizată simultan cu proiectul internațional PATTERNS Lectures, susținut de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, „Borders, Barriers and Protest Culture.

Details

Start:
septembrie 1, 2017 @ 8:00 am
End:
octombrie 31, 2017 @ 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Str. Al. Lăpușneanu, nr. 7-9
Str. Al. Lăpușneanu, nr. 7-9
Iași, 700057 România
+ Google Map