Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Migraaaaaaanți sau prea suntem mulți în această barcă

octombrie 9, 2017 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Gratuit

„Piesele reunite în acest volum au în comun cel puţin un lucru: sunt hrănite toate patru, în mod abundent, din materia pe care o tratez zilnic în calitate de jurnalist, dar şi din angoasele acestei meserii.Este limpede că în adâncul meu, după 25 de ani de jurnalism, s-a produs o scindare profundă.

Jurnalistul care locuieşte în mine a devenit cam pesimist şiîşi spune că umanitatea a deraiat, că omul rămâne profund iraţional, că progresul are chip de himeră şi că marea specialitate a omenirii este aceea de a repeta sistematic greşelile trecutului (eventual cu accente din ce în ce mai grave).

Scriitorul din mine continuă însă să creadă în om, în capacitatea sa de a construi edificii morale luminoase, în puterea sa de a-şidepăşi limitele şi de a se ridica spre civilizaţie, în capacitatea sa de a-şiconştientizacontradicţiileşi de a ieşi învingător din lupta cu el însuşi. Iată deci cum trăiesc cei doi în adâncul meu, două personaje de fapt, poate două măşti (nu este teatrul simbolizat de o mască tristă şi de una veselă?).

Poate oare teatrul să contribuie la înţelegea unor astfel de evenimente care pregătesc profilul economic, etnic şi cultural al secolului următor? Personal sunt convins că literatura ne poate oferi răspunsuri mult mai nuanţate decât toate celelalte discipline ale spiritului când vine vorba despre enigma numită om.“

Matei VIŞNIEC

Detalii

Dată:
octombrie 9, 2017
Oră:
5:00 pm - 7:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Cărturești Palas
Strada Palas 7A
Iași, 700051 România
+ Hartă Google
Telefon
0734 554439