Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

micro-Narațiuni

iulie 9, 2017 @ 10:00 am - iulie 21, 2017 @ 4:00 pm

Gratuit

Expoziția micro-Narațiuni reunește o serie de lucrări de artă contemporană ce folosesc (micro)istoriile sau micro-narațiunile personale și evită narațiunile ample (istorice, politice, etc) – lumea politicii.

Totuși, în ce fel acționează din punct de vedere politic și ideologic aceste creații culturale? Mai este posibilă evitarea oricărei meta-narațiuni? Mai poate fi arta vizuală contemporană instrumentalizată de ideologiile dominante?

În fiecare caz concret dintre cele selectate pentru aceasta expoziție există strategii artistice diferite și uneori contradictorii. Retragerea din lumea dezbaterii politice poate fi deliberată sau întâmplătoare.

Uneori, practici artistice ce sunt în mod uzual asociate cu acest tip de retragere în raport cu viața politică pot reprezenta o ultimă posibilitate de comunicare cu aceasta: o formă de practică politică înțeleasă în cel mai larg mod posibil. Alteori ele reprezintă negări definitive ale acestei posibilități.

Expoziția micro-Narațiuni oferă publicului oportunitatea de a explora tensiunea dintre experiențele estetice singulare pe care artiștii le prezintă prin creațiile lor și cadrele meta-narative ale societății contemporane.

Detalii

Începe:
iulie 9, 2017 @ 10:00 am
Se termină:
iulie 21, 2017 @ 4:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Str. Al. Lăpușneanu, nr. 7-9
Str. Al. Lăpușneanu, nr. 7-9
Iași, 700057 România
+ Hartă Google