Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

februarie 12, 2018 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Lei12.00

Regia: Emanuel Pârvu
Cu: Şerban Pavlu, Ana Radu, Radu Zetu, Adrian Titieni, Costel Caşcaval, Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu,
Gen: dramă
Durata: 82 minute

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, un film regizat de Emanuel Pârvu, a fost distins cu Premiul pentru Regie și Premiul pentru Cel mai bun actor (Șerban Pavlu) la Festivalul de Film de la Sarajevo, 2017.

Filmul spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat să accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.

În decurs de 6 zile, Doru se transformă dintr-un om serios, care respectă anumite principii, refuzând să participe la comiterea unor fapte ilegale, într-un om torturat de imposibilitatea de a o păstra pe Meda.

„E o poveste la care mă gândesc de câțiva ani: relația părinte- copil este un subiect universal, însă atunci când este vorba despre adopție, iubirea părintelui pentru copilul lui poate trece într-un plan mai adânc, mai intens. Cred că oamenii se vor gândi mai mult la relația cu copiii lor după acest film, la sacrificii, la alegeri, la opțiunile pe care viața ți le oferă.”, explică regizorul filmului, Emanuel Pârvu

Filmarea a fost realizată într-o zonă izolată și defavorizată din România – Cetățeni, Câmpulung Muscel, și a durat 23 de zile, iar proiectul a fost dezvoltat pe parcursul a trei ani și jumătate

Regizorul Cristian Mungiu a fost implicat în procesul de dezvoltare a scenariului și montajul filmului, susținând astfel „unul dintre cele mai bune scenarii de debut pe care le-a citit în ultimul timp”.

Details

Date:
februarie 12, 2018
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei12.00
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website