Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mărțișoare duhovnicești

martie 1, 2020 - martie 8, 2020

Gratuit

Mărțișoare duhovnicești

Odată cu venirea primăverii, Biserica Toma Cozma din Iași a pregătit câteva acțiuni frumoase la care sunt invitați să participe toți cei interesați.

În seara zilei de 1 martie, la ora 17.00, se va oficia Paraclisul Maicii Domnului, după care, de la ora 18.00, va avea loc proiecția filmului „Diadema Starețului”.

La eveniment va fi prezentă și doamna Conf. Univ. Dr. Ina Marta Karnaeva (Burlacu) de la Universitatea Slavonă și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Moldova, care va oferi celor prezenți informații importante despre protagoniștii filmului și despre temele invocate.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponbile (confirmări la tel. 0741706602).

„Având în vedere perioada în care ne aflăm, vom viziona un film documentar dedicat unui mare sfânt ortodox contemporan, care a trăit în Georgia, Părintele Gavriil Urguebadze, canonizat de Biserica Ortodoxă Georgiană în anul 2012. Sfântul Gavriil (1929-1995) a devenit cunoscut pentru numeroasele sale daruri duhovnicești, pentru pătimirile sale în vremea regimului sovietic și pentru întreaga sa viață dăruită semenilor. A rămas în memoria creștină pentru curajul de care a dat dovadă în timpul festivităților de la Tbilisi, de 1 mai 1965, când a dat foc unui gigantic portret al lui Lenin și a îndemnat mulțimea să se întoarcă la credința în Hristos”, a precizat Vasilica Onofrei, voluntar și specialist relații publice.

Credincioșii care vor participa duminică, 8 martie, ora 10.00, la Sfânta Liturghie se vor putea închina la o reproducere a Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Poceaev, adusă din Ucraina și vor primi iconițe și cărți cu rugăciuni către Maica Domnului, precum și mărțișoare ca semne de carte.

Această reproducere a Icoanei Maicii Domnului de la Poceaev va rămâne permanent la Biserica Toma Cozma.

Tot în această perioadă, pentru copii și tineri, s-a dat startul înscrierilor la cursul gratuit de încondeiat ouă, care se va desfășura în perioada Postului Mare la Biserica Toma Cozma. Prima ședință va avea loc sâmbătă, 14 martie, ora 13.00, iar înscrierile se fac la nr. de telefon 0741706602.

„Postul Mare este o perioadă care ne cheamă la înfrumusețare sufletească și la săvârșirea faptelor bune. Iar sfinții ne inspiră întru aceasta. Cercetându-le viața, vom înțelege că suntem în lume purtători de Hristos, care se oglindește, poate mai strălucitor și deplin în viața aproapelui nostru. Sfinții canonizați recent ne învață a descoperi sfințenia în lumea în care trăim. Din viețile Sfinților contemporani învățăm că în jurul nostru tot mai licărește câte un chip al lui Hristos. Important e să îi căutăm, să îi cercetăm cu atenție, dar mai ales să le urmăm modelul prin lucrarea faptelor milei creștine. În acest scop, Biserica Toma Cozma a reluat acțiunile filantropice care se organizează în fiecare sâmbătă din Postul Mare și îi are ca beneficiari pe bolnavii din spitale”, ne-a declarat Părintele Paroh Mihai Mărgineanu, de la Biserica Toma Cozma.

 Caravana Eroilor: noi expuneri, în noi locații 

Asociația „Ortodoxia Tinerilor” în colaborare cu Biserica Toma Cozma, Asociația Sf. Filaret cel Milostiv, Scrumfilmul.ro, organizează și în perioada următoare Expoziția itinerantă „Caravana Eroilor”.

Aceasta va putea fi vizitată în perioada 28 februarie – 7 martie la Biserica Sf. Ier. Dosoftei și Sf. Lucia din cartierul Bucium, Iași. Pe data de 19 martie 2020, va fi derulată la Conferința anuală despre Sfinții închisorilor de la Teatrul Luceafărul, invitat Danion Vasile. Ulterior va merge și în alte locații precum: Parohia ”Sf. Vasile cel Mare” din Botoșani, Casa de cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani (în colaborare cu ATOR Pașcani). Detalii: tel. 0741706602, www.caravanaeroilor.ro.

Detalii

Începe:
martie 1, 2020
Se termină:
martie 8, 2020
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Parohia Toma Cozma din Iași

Loc de desfășurare

Biserica Toma Cozma din Iaşi
Strada Toma Cozma nr. 41
Iași, 700554 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 211273
Vezi site-ul web Loc de desfășurare