Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Lumina dinăuntru” – Un beau soleil intérieur

martie 5, 2018 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Lei15.00

Regia: Claire Denis

Cu: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas, Gérard Depardieu
Gen: comedie romantică

Durată: 94 minute

Lumina dinăuntru” , comedia romantică preamiată la Cannes 2017 cu premiul SACD ne provoacă la a ne descoperi frumusețea din suflet, lumina din interior. Așadar, regizoarea Claire Denis, avându-i drept actori principali pe doi dintre cei mai populari actori francezi din toate timpurile, Juliette Binoche şi Gérard Depardieu, o pune în centrul atenție pe Isabelle, o pariziancă divorţată, aflată în căutarea marii poveşti de dragoste a vieţii ei. Artistă din Paris, mamă divorțată, ea caută iubire și reprezintă imaginea tuturor celor care caută iubire, acea formă ideală de dragoste, greu de găsit.

Regizoarea Claire Denis mărturisește că și-a imaginat personajul Isabelle (Juliet Binoche) ca pe o Casanova, și încă de la început acesta a fost bine conturat în mintea sa: „Brunetă, foarte feminină, cu cizme înalte – o expresie a dorinței care există în ea.

Îi intuim coapsele între fusta scurtă și partea de sus a cizmelor. Poartă o tunsoare bob, ca femeile războinice Mystic – acele stencils monocrome pe care le vedeai desenate pe străzi în anii ’80. Am avut în minte și personajele Crepax: cu părul scurt, închis la culoare, și o puternică aură erotică.

O femeie fără tabuuri, nici nimfomană, nici prostituată. Isabelle știe, de asemenea, că – în căutarea dragostei adevărate – ai și momente în care plângi. M-am săturat de personaje de film care sunt invariabil eroice. Nu poți fi mereu așa. Isabelle nici măcar nu se mai străduiește să fie astfel. Este o femeie care vede distanța dintre ceea ce ea caută într-un bărbat și ceea ce poate găsi.

Acest decalaj se înrăutățește din ce în ce mai mult pe parcursul diferitelor sale întâlniri, „fragmentele” ei. Isabelle nu este însă o versiune feminină a lui Don Juan: o seducătoare depresivă, pradă unei dependențe care să o omoare încet. Ea este mai mult o Casanova, o hedonistă, dar pentru că este femeie, rămâne discretă“, explică regizoarea Claire Denis.

Detalii

Dată:
martie 5, 2018
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei15.00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare