Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansări de carte

octombrie 10, 2017 @ 1:00 pm - 2:00 pm

Gratuit

CIULEI ACASĂ ŞI ÎN LUME
ediţie îngrijită de Florica Ichim şi Anca Mocanu

Cartea CIULEI ACASĂ ȘI ÎN LUME cuprinde activitatea internaţională a regizorului, scenografului, directorului de teatru şi profesorului Liviu Ciulei. Spectacologie atent concepută, cu referinţe critice, mărturii de creaţie, articole, fotografii, eseuri, interviuri, reportaje, mărturii ale profesioniştilor din peisajul teatral internaţional care l-au întâlnit.

Un imens material de documentare şi de cercetare, un volum conceput după rigori teatrologice menit să ofere o imagine completă a artistului. Un omagiu adus unei personalităţi covârşitoare care, prin opera sa a îmbogăţit discret, dar pătrunzător, cultura teatrală a lumii, ceea ce îl face pe Liviu Ciulei parte nu doar din patrimoniul naţional, ci şi din patrimoniul teatral universal.

Volum apărut cu sprijinul UNITER.

TOCA SE POVEŞTEŞTE (vol. I şi II)

Volum îngrijit de Florica Ichim

De-a lungul câtorva veri petrecute la 2 Mai, spațiu legendar pentru mediile artistice din perioada comunistă, pe care, după cum se știe, Alexandru Tocilescu îl iubea cu asupra de măsură, Florica Ichim a început înregistrarea unui interviu-fluviu (după modelul celor cu Vlad Mugur și Tompa Gábor). Din păcate, dialogul lor a rămas nefinalizat, ultimele veri fiind mai dificile ca sănătate pentru cel care trebuia să fie protagonistul cărții.

Din materialului transcris, 100 și ceva de pagini pot fi considerate valabile și pot deveni nucleul unui volum – absolut necesar – dedicat artistului a cărui oralitate proverbială s-a consumat îndeobște în pasionante șuete cu prietenii și în interviuri.

Dorim să recuperăm din efemeritate mărturiile geniului său pentru dialog, organizându-le într-o carte care să-l readucă – la trei ani de la dispariția sa – în atenția publicului, a celor care l-au cunoscut și prețuit.

În ultimele lor conversații, Alexandru Tocilescu i-a încredințat Floricăi Ichim o bună parte din interviurile pe care la mai acordase în carieră, solicitându-i totodată ca, în imposibilitatea unei revederi, pentru a termina dialogul, să selecteze din acestea detaliile interesante referitoare la spectacolele sale și să le asocieze materialului început împreună.

Firește că, pentru a avea un volum închegat, dialogul va fi însoțit de o teatrografie completă, cu selecții din cronicile care i-au reflectat spectacolele, și de un amplu material iconografic.

Volume apărute cu sprijinul UNITER. şi AFCN.

Detalii

Dată:
octombrie 10, 2017
Oră:
1:00 pm - 2:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare