„Prin intermediul acestui traseu ne propunem să aducem la cunoștința tinerilor, adevăratele valori străbune, care s-au consolidat în jurul satului românesc: credința, neamul, cultura, precum și prețuirea bogățiilor naturii care ne înconjoară. În condițiile în care, astăzi, satul tradițional românesc, suferă o mare criză, prin: depopularea satelor, emigrarea în masă a ţăranilor, pierderea tradițiilor și valorilor specifice vetrei strămoșești, precum și multe alte probleme de ordin socio-economic; acest traseu vine ca un manifest față de vâltoarea timpului în care preocupările omului modern, nu-i mai permit să aloce timp, pentru a se bucura de fiecare clipă, fiind mereu grăbit, în cursa de realizare, uită adeseori de adevăratul sens al vieții. ”
Proiectul face parte din seria de acțiuni planificate în cadrul programului „Pas cu pas, spre o lume mai bună”, 2019, prin care Asociația GISU își propune să contribuie la creșterea calității vieții culturale, educaționale și sociale, pentru cca. 500 de copii și tineri, cu vârstele cuprinse între 7-20 ani, din mediul rural din județul Iași, care vor beneficia de activități cultural-educaționale, în perioada 2019-2020.
Traseul este realizat prin munca voluntară a copiilor și tinerilor din satul Muncelu de Sus, comunitate beneficiară în cadrul programului „Pas cu pas, spre o lume mai bună”, derulat de Asociația GISU, în perioada 2017-2020. Proiect realizat în parteneriat cu Direcția Silvică Iași, Direcția Județeană de Sport și Tineret Iași, Kolos Group și Promer Group.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați paginile de Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaGISU/